Jdi na obsah Jdi na menu

Základní informace

Souhrn základních informací o oddílu.

V současnosti, kdy si náš oddíl začíná vytvářet stabilní pozici mezi ostatními šachovými oddíly Olomouckého kraje je i nadále snaha o další rozvoj členské základny.

V tomto směru je již po několik let rozvíjena spolupráce se Základní školou Tovačov a poskytována maximální pomoc při vedení šachového kroužku při této škole. Do tohoto žákovského kroužku je vítán každý zájemce, který se chce seznámit s šachovou hrou na jakékoli úrovni.

Stejně tak jsou ovšem vítáni i další potenciální zájemci i z ostatních věkových kategorií přímo na schůzkách v našem oddíle, a to z blízkého i vzdálenějšího okolí Tovačova.

Činnost oddílu není zaměřena jen na nějaký úzký okruh lidí, na nějakou výkonnostní kategorii, ale vše je přizpůsobeno tomu, aby měli prostor pro co nejlepší vyžití zájemci o šachovou hru všech výkonnostních kategorií, od úplných začátečníků až po vyspělé hráče. Je to chápáno jako nejlepší recept pro dobrý rozvoj celého oddílu.

Vlastní počet stabilních aktivních členů oddílu se v současnosti stabilizoval na počtu patnácti členů.

V případě zájmu je vítám každý, kdo má rád šachovou hru bez ohledu na výkonnostní či věkovou kategorii.
Jsou vítáni i začínající šachisté všech věkových kategorií, a také i ti, kteří se teprve chtějí s šachovou hrou seznámit, včetně samotných pravidel.

Schůzky oddílu se konají každé úterý a každý pátek v naší klubovně v Tovačovské sportovní hale. Začínáme se scházet vždy kolem osmnácté hodiny.

I v době schůzky našeho oddílu bývá hlavní vchod do sportovní haly uzavřen, ale na panelu zvonků s mluvítkem u tohoto hlavního vchodu je možno přímo na nás zazvonit tlačítkem označeným KLUBOVNA.

V případě dalších informací se lze i osobně kontaktovat přímo na telefonu 608 618 163 a prostřednictvím emailu calajiri@seznam.cz.

Rozlosování soutěží a výsledky soutěží, ve kterých družstva "A" a "B" tovačovského oddílu šachu aktuálně hrají, lze dohledat na odkazu:
http://www.chess.cz             ... a dále
    Soutěže v ČR
        databáze soutěží ŠSČR
                Olomoucký kraj (ŠSOK)
                        Oblastní přebor - jih
                        ( a v tomtéž odstavci níže )
                        Přebor družstev regionu Přerov


A obecně jsou v dnešní době nejbohatším zdrojem informací o šachovém dění obecně na všech úrovních různé internetové webové stránky.  Zdrojů různé kvality je zde nespočet.
Pro Českou republiku je základním zdrojem informací stránka www.chess.cz.
A našemu oddílu je nejvíce blízká naše krajská stránka www.sachy.kvalitne.cz.
V těchto všech pramenech je možno čerpat rozmanité informace o šachovém dění, o šachových turnajích, včetně mládežnických turnajů, pravidel šachu, soutěžního řádu, losovacích systémech atd.