Jdi na obsah Jdi na menu

Naše současné aktivity

Družstvo stabilně působí v soutěži oblastního přeboru družstev Olomouckého kraje - jih, hrané v počtu osmičlenných družstev.

To, že se již naše družstvo v oblastním přeboru začíná vypracovávat nad tzv. nesestupová místa už samo vypovídá o jeho rostoucí výkonnostní úrovni. Naše družstvo dokáže bodovat s družstvy s nepoměrně bohatšími tradicemi a širší členskou základnou.  Družstvo jako celek po několika letech činnosti sympaticky vyzrálo a zařadilo se na úroveň standardu výše zmíněné oblasti, kde působí.   Družstvo se stává kompaktním vyrovnaným týmem, schopným si obhájit potřebnou úroveň v uvedené soutěži a sehrává zajímavé, napínavé zápasy.

Vzhledem ke svému početnímu a výkonnostnímu rozvoji si členové oddílu šachu sestavili i "B" družstvo, se kterým se přihlásili do přeboru pětičlenných družstev regionu Přerov.

Je prioritou, aby si v této soutěži zahráli nejvíce ti, kdož spíše ještě začínají sbírat zkušenosti s šachovými soutěžemi. Systémově je tato okresní soutěž právě začínajícím hráčům předurčena a uzpůsobena.  Z našeho oddílu hrají v okresní soutěži především ti, kteří tvoří základnu náhradníků "A" družstva.  A i tihle hráči podávají velmi sympatické výkony i proti mnohdy mnohem zkušenějším soupeřům.

Součástí činnosti našeho oddílu je i snaha pracovat s mládeží.  V tomto směru je již po několik let rozvíjena spolupráce se Základní školou Tovačov a poskytována maximální pomoc při vedení šachového kroužku při této škole.