Jdi na obsah Jdi na menu

Pozvánka na akci: Pohodová sobota

30. 10. 2016

Zveme všechny příznivce cvičení na další ročník Pohodové soboty, kterou pořádáme ve spolupráci s TJ Sokol Tovačov ve sportovní hale v Tovačově 12.11.2016 od 8,30 hodin.

Těšit se můžete nejen na tradiční a velmi oblíbený aerobic a břišní pekáč s Olgou, ale i na posilovací cvičení s TRX systémem. TRX závěsný systém je jednoznačně nejpopulárnější nářadí pro funkční trénink posledních let. Jedná se o novou dimenzi tréninku celého těla s jedním jediným nářadím. S pomocí TRX zapojujeme všechny svalové skupiny, dokonce i ty, o kterých nevíme, že je máme. TRX přináší skvělé výsledky.

Při cvičení musíme neustále držet rovnováhu, čímž se aktivuje především stabilizační systém trupu. TRX buduje svalovou sílu, rovnováhu, flexibilitu. Vyzkoušet také můžete i hasya jógu, nebo-li jógu smíchu. Jóga smíchu je jedinečný koncept cvičení, který je založen na vědecky ověřeném faktu, že se každý může smát bez důvodu, vtipu, humoru, komedie či jiných vnějších podmínek. Smích se vyvolá pomocí speciál­ních cviků zvaných "smíchocviky", která jsou založena na skupinové dynamice, očním kontaktu a dětské hravosti.

Samotný princip spočívá v tom, že lidské tělo není schopno rozlišit simulova­ný a spontánní smích. Dopady smíchu simulova­ného jsou proto naprosto stejné jako u spontánního. Lidská mysl je schopná tento rozdíl poznat, tělo však nikoli. Kombinací hlubokých dechových technik a speciálních cviků se smíchem dochází k okysličení těla a mozku, což vede k příjemným pocitům, zdraví a uvolnění.

Čeká na vás také ochutnávka kraniosakrální jógy. Možná se ptáte, co to vlastně kraniosakrální jóga je. Jde o soubor cvičení odrážejících nejmodernější výzkumy vědy, ale také zařazuje starobylé ásany ve spojitosti s dechem. Uvolňuje fascie a používá i pomůcku pro dosažení klidového bodu. Chcete se cítit skvěle, klidní a vyrovnaní, přijímat přítomný okamžik? Tak právě tuhle jógu můžete s námi zažít.

Celé dopoledne jsou pro vás připraveny i masáže zad a šíje zdarma a ukázka zajímavého tvoření s korálky s lektorkou Vercini. Náušničky, náramky i náhrdelníky budou pro vás připraveny i k zakoupení.

pohodova_sobota_2016.jpg