Jdi na obsah Jdi na menu

Vánoční volejbalový turnaj 2019

20. 1. 2020
Jako každý rok už posledních sedm let se 27. prosince setkáváme ve sportovní hale na tradičním volejbalovém turnaji smíšených šestičlenných družstev. Turnaj pořádá oddíl volejbalu, který spadá pod odbor SPV (Sport pro všechny) TJ Sokol Tovačov.
         
 
Do letošního turnaje se přihlásilo devět týmů, a to nejen místních nadšenců pro tento sport, ale také přespolních. Každý rok přijíždí dva týmy hráčů ze sousedních Troubek, dorazil i předloňský nováček z nedalekých Želatovic. Letos poprvé k nám zavítal také tým hráčů z Dubu nad Moravou, kterým jsme slíbili odvetu. Letos v zimě jsme se totiž zúčastnili jejich turnaje a ten jsme u nich vyhráli. Zbývající družstva tvořili zástupci volejbalového oddílu Tovačov, Města Tovačov a tři party nadšenců z našeho města.  
 
 
Družstva byla šestičlenná smíšená, tzn. že v každém týmu musely hrát alespoň dvě ženy. Věkové omezení se v tomto turnaji nekoná, zahrát si mohou přijít mladí i ti starší. Vzhledem k velké účasti byly týmy rozlosovány do dvou skupin, z nichž pak vítězové hráli o medailové pozice. Pro první tři úspěšná družstva byly přichystány pěkné ceny, za které bychom chtěli touto cestou poděkovat našim věrným sponzorům – Městu Tovačov a Řeznictví Tomáš Rous.
 
       
Opět se nám také v duchu tradice „družstvo hostí družstvo“ sešla spousta dobrot: chlebíčky, jednohubky, klobásky, tlačenky, výborné pomazánky, sýry, ale také cukroví, rolády nebo domácí buchty (za buchty obzvlášť velké díky paní Ledvinové, byly opravdu výborné!). Letos měla premiéru i výborná „polívka z našeho Otíka“ (vývar z kohouta s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky od jednoho našeho oddílového člena, který ji i vlastnoručně připravil  ). Ať je Otíkovi země lehká!
 
       
Tradice vánočního turnaje byla dodržena – lidé se sešli, aby spolu prožili příjemné sportovní chvíle, aby si popovídali, pozdravili se a popřáli si pěkné svátky. 
 
Bilance turnaje:
 
 

Náhledy fotografií ze složky Vánoční volejbalový turnaj 2019