Jdi na obsah Jdi na menu

Vánoční volejbalový turnaj 2017

7. 1. 2018

Vánoční svátky patří k těm nejkrásnějším dnům v roce, kdy se scházejí u jednoho stolu celé rodiny, přátelé a známí, dodržují se již prastaré zvyky a tradice a lidé jsou v tomto čase k sobě vlídnější.  Takovou milou „tradicí“ se pomalu stává také náš vánoční volejbalový turnaj smíšených družstev, který se letos konal již počtvrté.

 

Vše se odehrálo ve středu 27. 12. 2017 ve sportovní hale v Tovačově. Do turnaje se přihlásilo devět týmů, a to nejen místních nadšenců pro tento sport, ale také přespolních. I letos se dostavily dva týmy hráčů ze sousedních Troubek a přibyl nám i nový soupeř z nedalekých Želatovic.  Družstva byla šestičlenná smíšená, tzn. že v každém týmu musely hrát alespoň dvě ženy. Věkové omezení se v tomto turnaji nekoná, zahrát si mohou přijít mladí i ti vyspělejší.

 

Nejprve byly týmy rozlosovány do dvou skupin, z nichž pak vítězové hráli o medailové pozice. Pro prvních pět úspěšných družstev byly přichystány pěkné ceny, za které bychom chtěli touto cestou poděkovat Městu Tovačov, Rybářství pana Zahradníčka, Lahůdkám paní Raškové, firmě APM a manželům Hajdukovým.

 

Nálada na turnaji byla opět skvělá! Všichni se navzájem povzbuzovali, fandili svým favoritům a obdivovali hráčské výkony některých borců. Podpořit hráče přišli i členové rodin, přátelé, kamarádi.

 

Příjemná atmosféra panovala i v místním bufetu, kde se týmy scházely po zápase, aby probraly své výkony a navázaly nová přátelství s ostatními účastníky turnaje. Posedět bylo u čeho, neboť každé družstvo přineslo „něco malého“ pro ty ostatní v duchu turnaje „družstvo hostí družstvo“. A tak se na stolech sešly samé vánoční dobroty: chlebíčky, jednohubky, klobásky, tlačenky, výborné pomazánky, sýry, ale také cukroví, rolády nebo výborné povidlové buchty!

 

V tomto přátelském a pohodovém duchu se konal celý turnaj. Všichni účastníci turnaje se snažili hrát co nejlépe, aby právě jejich tým zvítězil. Ale vlastně zvítězili všichni, kteří přišli. Tradice vánočního turnaje byla dodržena – lidé se sešli, aby spolu prožili příjemné chvíle, aby si popovídali, pozdravili se a popřáli si pěkné svátky.

 

I náš volejbalový oddíl přeje všem hodně zdraví do nového roku a spoustu příjemných setkání při sportovních akcích!

 

Za TJ Sokol Tovačov,
oddíl volejbalu, Lenka Nováková

Fotogalerie z turnaje - ZDE