Jdi na obsah Jdi na menu

Pohodová sobota byla opravdu ve znamení pohody

21. 11. 2017

Letošní ročník byl opět našlapaný. Nejen cvičením, ale tentokrát i doprovodným programem. Od brzkých ranních hodin to v hale žilo. Nejprve, když všichni cvičitelé chystali halu, stavěli pódium, ladili aparaturu a mazali zdravé dobrůtky pro ženy ke svačince, pak když dorazily dámy, které se chystaly prezentovat různé drobnosti ve formě dekorativních svíček, andílků, meditačních polštářků, ale i kosmetiky. Největší mumraj nastal, když začaly přicházet cvičenky, které švitořily už u dveří a vyptávaly se, co je letos opět čeká. Kromě tradičního doprovodného „korálkového tvoření“, které vedla lektorka Veronika Indráková, byla mezi námi i paní Šárka, která předváděla dámám ukázky líčení a opět jsme také zájemcům nabídli masáže zad a šíje zdarma. Zpestřením byla pro ženy přednáška o nízkosacharidovém stravování, kterou vedla MUDr. Alena Zhřívalová, a která si získala poslušné a pozorné posluchače.


Celé sobotní dopoledne se neslo samozřejmě ve sportovním duchu. Cvičitelky TJ Sokol Tovačov připravily pro zájemce ukázky cvičebních lekcí aerobicu, bosu a cvičení s flexi-bary. Jako třešničku na dortu jsme letos pro ženy připravili retro hodinu tělocviku. Kromě drsné paní učitelky, která přísně kárala pozdní příchod, si dámy daly klasický nástupu s podáním hlášení, pak v dvojřadu měly pořadová cvičení (vpravo v bok, vlevo v bok, čelem vzad), a nakonec si děvčata i zapochodovala a halou se družně nesla píseň Okolo Hradce…  Samozřejmě všechno bylo na dobrovolnosti, nicméně všechny ženy se zúčastnily a velmi se bavily. Poté byly ženy rozděleny do pěti oddílů a každý oddíl se prostřídal na jednotlivých stanovištích, kde si osvěžily skoky přes švihadlo, cviky u žebřin, přechod po kladině a kotouly.

Také je čekal šplh, který některá děvčata dala na výbornou a samozřejmě přeskok přes kozu. Kromě roznožky si některé troufy i na skrčku a dodatečně smekám před partou z TJ Sokol Přerov, kde některé seniorky (šedesát a výše)! nejen vyšplhaly, ale úspěšně i přeskočily kozu v obou variantách. Troufám si říct, že retro hodina měla největší úspěch z celého dopoledne. Ovšem asi by toto měly pronést ženy a děti, které se jí zúčastnily. A nejen jí, celého dopoledne.

Pro ty, kteří nebyli … letos jste opět zaváhali. Nicméně, shodli jsme se, že nám stojí za to, takové akce pořádat, že to děláme rádi a dál to rádi budeme dělat. Nejen pro sebe, ale především pro všechny stejně postižené nadšence, kterým není pohyb lhostejný, kteří se rádi zasmějí a umí si to užít. Takže, již nyní máme naplánovaný šestý ročník Pohodové soboty, a to na 10. 11. 18. Určitě si to dejte už teď do kalendáře.


Za TJ Sokol Tovačov a Spolek ProAktivity Markéta Hajduková

 

 

Náhledy fotografií ze složky 11. listopadu 2017