Úžasné palačinky bez sacharidů se připravují velmi snadno.
Čím lze nahradit mouku na palačinky / depositphotos.com
Pokud vás někdy zajímalo, zda se dají palačinky připravit bez mouky, odpověď zní ano. V některých receptech se nahrazuje krupicí, ovesnými vločkami (ovesné palačinky) nebo škrobem. Existují i varianty zcela bez sacharidů. Takové palačinky bez mouky chutnají jinak než klasické a více připomínají omeletu. Jsou však povolené při dietě nebo cukrovce.
Palačinky bez mouky a bez škrobu
Tento recept používá pouze dvě hlavní ingredience: vejce a měkký sýr. Připravte si také slunečnicový olej na smažení palačinek a mixér na šlehání těsta.
Na těsto tedy budete potřebovat následující ingredience:
- Čtyři malá nebo tři velká vejce;
- sto padesát gramů smetanového sýra.
Z uvedeného množství výrobků připravíte přibližně deset středně velkých palačinek.
Vejce a sýr vyndejte z lednice předem. Aby bylo těsto homogenní, musí mít pokojovou teplotu. Pokud chcete, aby výrobky byly sypké, přidejte špetku jedlé sody a podle potřeby také sůl a cukr.
Vejce rozbijte do nádoby mixéru, přidejte smetanový sýr, přidejte jedlou sodu a sůl. Přisypejte cukr a sůl podle toho, jak sladké palačinky chcete. Směs šlehejte, dokud nebude zcela jednolitá a hladká. Přilijte také lžíci oleje. Znovu promíchejte a nechte chvíli rozležet.
Rozpalte prudce pánev s trochou oleje. Je třeba ji dobře obalit, aby se výrobky netrhaly. Nalijte vždy půl naběračky těsta a usmažte tenké, zlatavé palačinky.
Lívance na lívance:
Hotové výrobky je žádoucí konzumovat ihned, protože se rychle kazí. Navenek jsou téměř stejné jako obvykle a chuťově se podobají sýrovým vejcím.
Plněné palačinky bez mouky lze plnit jakoukoli náplní, sladkou i slanou. Dobře se hodí k banánům a kondenzovanému mléku, k nesladkým náplním se hodí červená ryba.