Palačinky z pouhých dvou ingrediencí: bez mouky, škrobu a mléka a velmi chutné.

Úžasné palačinky bez sacharidů se připravují velmi snadno.

Čím lze nahradit mouku na palačinky / depositphotos.com

Pokud vás někdy zajímalo, zda se dají palačinky připravit bez mouky, odpověď zní ano. V některých receptech se nahrazuje krupicí, ovesnými vločkami (ovesné palačinky) nebo škrobem. Existují i varianty zcela bez sacharidů. Takové palačinky bez mouky chutnají jinak než klasické a více připomínají omeletu. Jsou však povolené při dietě nebo cukrovce.

Palačinky bez mouky a bez škrobu

Tento recept používá pouze dvě hlavní ingredience: vejce a měkký sýr. Připravte si také slunečnicový olej na smažení palačinek a mixér na šlehání těsta.

Na těsto tedy budete potřebovat následující ingredience:

  • Čtyři malá nebo tři velká vejce;
  • sto padesát gramů smetanového sýra.

Z uvedeného množství výrobků připravíte přibližně deset středně velkých palačinek.

Vejce a sýr vyndejte z lednice předem. Aby bylo těsto homogenní, musí mít pokojovou teplotu. Pokud chcete, aby výrobky byly sypké, přidejte špetku jedlé sody a podle potřeby také sůl a cukr.

Vejce rozbijte do nádoby mixéru, přidejte smetanový sýr, přidejte jedlou sodu a sůl. Přisypejte cukr a sůl podle toho, jak sladké palačinky chcete. Směs šlehejte, dokud nebude zcela jednolitá a hladká. Přilijte také lžíci oleje. Znovu promíchejte a nechte chvíli rozležet.

Rozpalte prudce pánev s trochou oleje. Je třeba ji dobře obalit, aby se výrobky netrhaly. Nalijte vždy půl naběračky těsta a usmažte tenké, zlatavé palačinky.

Lívance na lívance:

Hotové výrobky je žádoucí konzumovat ihned, protože se rychle kazí. Navenek jsou téměř stejné jako obvykle a chuťově se podobají sýrovým vejcím.

Plněné palačinky bez mouky lze plnit jakoukoli náplní, sladkou i slanou. Dobře se hodí k banánům a kondenzovanému mléku, k nesladkým náplním se hodí červená ryba.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
TJ Sokol Tovačov - Průvodce domácím komfortem