Recept na vynikající jablečný koláč.
Jablečný koláč – recept / koláž: My, foto: depositphotos.com/
Pokud jste letos ještě neupekli jablečný koláč, pak je nejvyšší čas to udělat. Nabízíme vám skvělý recept na tento pokrm, se kterým si poradí i nezkušené hostitelky, a koláč nedopadne o nic hůře než v cukrárně.
Mimochodem, do jablek můžete přidat citronovou kůru, uvádí My s odkazem na myroslava_pekariuk.
Jablečný koláč – recept
- vejce – 4 ks
- cukr – 200 g
- máslo – 150 g
- mléko – 100 ml
- mouka – 270 g
- kvásek – 10 g
- jablka – 700 g
Oddělte žloutky od bílků, do žloutků přidejte 100 g cukru, promíchejte, přidejte máslo a vše utřete.
Do směsi přilijeme mléko, přidáme mouku s práškem do pečiva a vypracujeme těsto.
Formu vyložte pečicím papírem, těsto na ni položte a zploštěte.
Jablka nastrouhejte, vymačkejte z nich šťávu a rozetřete je na těsto.
Pečeme v troubě při 180 stupních 25-30 minut.
Do studených bílků postupně přidáme 100 g cukru a mixérem šleháme do špičky.
Bílky potřete koláč a nechte ho v troubě dalších 10 minut.
Dobrou chuť!
Podívejte se na video o přípravě jablečného koláče:
O osobě: Miroslava Pekariuk
Miroslava Pekaryuk je účastnice kuchařské televizní show „Masterchef“ z Ivano-Frankivska. Miroslava ráda vaří maso a saláty a kombinuje zajímavé chutě. Sní o tom, že v budoucnu vydá vlastní knihu a bude sdílet skvělé recepty na sociálních sítích.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.