Superfinalista soutěže MasterChef 12 prozradil, jak připravit lahodný nepečený sušenkový dezert.
Recept na nepečený dezert / Koláž: My, foto: screenshot z videa
Už vás nebaví sladkosti koupené v obchodě a máte chuť na něco domácího, ale nechce se vám dlouho vařit? Pak je tento recept určen právě vám. Můžete si z něj připravit velmi jednoduchý a chutný dezert.
Superfinalistka projektu Master Chef 12 a blogerka Olga Ryabenko se podělila o recept na neuvěřitelný dort, od kterého se nelze odtrhnout. K jeho přípravě nebudete potřebovat ani troubu, protože ho vůbec nemusíte péct. Jedná se o vrstvy piškotů namočených v mléce v kombinaci s jemnou zakysanou smetanou.
Recept na nepečený dezert
Složení: 1. moučník, 2. moučník, 3. moučník, 4:
- čokoládové sušenky – 350 g;
- 30% zakysaná smetana – 450 g;
- kondenzované mléko – podle chuti;
- mléko na namáčení sušenek;
- čokoláda – 2 tabulky;
- rostlinný olej – 1 polévková lžíce.
Způsob přípravy
Nejprve je třeba připravit krém. K tomu smíchejte zakysanou smetanu s kondenzovaným mlékem. Poté je třeba namočit čokoládové sušenky do mléka a první vrstvu vložit do formy.
Sušenky by měly být rovnoměrně potřené zakysanou smetanou. Poté je třeba dát opět vrstvu piškotů a smetany. Můžete dát tolik vrstev, kolik chcete.
V této fázi je třeba rozpustit čokoládu na vodní lázni a přidat do ní 1 lžíci rostlinného oleje. Vše je třeba promíchat dohromady.
Hotovou polevu je třeba rovnoměrně nalít na dezert. Poté by se měl dát na 2 hodiny do lednice.
Podívejte se na video s dezertem bez pečení:
Bude vás také zajímat:
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.