Recept na snadno připravitelnou a originální polévku.
Spárovací hmota – recept / koláž: My, foto: depositphotos.com/
Pokud si chcete zpestřit obědy, pak určitě zkuste uvařit chutnou a lákavou krupicovou kaši. Jedná se o dlouholetý recept, který vařily už naše babičky. Takový první chod určitě potěší vaše příbuzné.
Mimochodem, pokud jsou v jíšce velké kousky těsta, nechte polévku ještě 2-3 minuty povařit, uvádí My s odkazem na valway_ka.
Spárovací hmota – recept
Složení na 2,5 litru vody:
- Maso
- 4-5 brambor
- 1-2 cibule
- 1 mrkev
- 1 šálek mouky
- 1 vejce
- Sůl/pepř podle chuti
- Rostlinný olej na smažení
- Bylinky
Maso zalijte vodou, uvařte vývar s cibulí, mrkví a bobkovým listem.
Cibuli nakrájíme na kostičky, mrkev nastrouháme a zeleninu osmahneme na rozehřátém rostlinném oleji.
Do vývaru přidáme nakrájené brambory a vaříme na mírném ohni.
První pokrmy / infografika: My
Do vajíčka vsypeme sůl, rozšleháme a postupně přidáváme mouku a hněteme těsto tak, aby se tvořily kousky. Kousky prosejeme, abychom odstranili přebytečnou mouku.
Přidejte do polévky spolu s jíškou, osolte a opepřete.
Když jsou brambory uvařené, přilijte těsto, snižte teplotu a několik minut podržte.
Polévku podávejte s čerstvými bylinkami. Dobrou chuť!
Podívejte se na video o přípravě zálivky:
O osobě: valway_ka
valway_ka je populární ukrajinská kuchařská blogerka na sociální síti Instagram. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje exkluzivní recepty vynikajících pokrmů. K odběru valway_ka se přihlásilo více než 86 tisíc uživatelů sociální sítě.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.