Takovou polévku vařily naše babičky – bombastický recept na první chod.

Recept na snadno připravitelnou a originální polévku.

Spárovací hmota – recept / koláž: My, foto: depositphotos.com/

Pokud si chcete zpestřit obědy, pak určitě zkuste uvařit chutnou a lákavou krupicovou kaši. Jedná se o dlouholetý recept, který vařily už naše babičky. Takový první chod určitě potěší vaše příbuzné.

Mimochodem, pokud jsou v jíšce velké kousky těsta, nechte polévku ještě 2-3 minuty povařit, uvádí My s odkazem na valway_ka.

Spárovací hmota – recept

Složení na 2,5 litru vody:

  • Maso
  • 4-5 brambor
  • 1-2 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 šálek mouky
  • 1 vejce
  • Sůl/pepř podle chuti
  • Rostlinný olej na smažení
  • Bylinky

Maso zalijte vodou, uvařte vývar s cibulí, mrkví a bobkovým listem.

Cibuli nakrájíme na kostičky, mrkev nastrouháme a zeleninu osmahneme na rozehřátém rostlinném oleji.

Do vývaru přidáme nakrájené brambory a vaříme na mírném ohni.

První pokrmy / infografika: My

Do vajíčka vsypeme sůl, rozšleháme a postupně přidáváme mouku a hněteme těsto tak, aby se tvořily kousky. Kousky prosejeme, abychom odstranili přebytečnou mouku.

Přidejte do polévky spolu s jíškou, osolte a opepřete.

Když jsou brambory uvařené, přilijte těsto, snižte teplotu a několik minut podržte.

Polévku podávejte s čerstvými bylinkami. Dobrou chuť!

Podívejte se na video o přípravě zálivky:

O osobě: valway_ka

valway_ka je populární ukrajinská kuchařská blogerka na sociální síti Instagram. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje exkluzivní recepty vynikajících pokrmů. K odběru valway_ka se přihlásilo více než 86 tisíc uživatelů sociální sítě.

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
TJ Sokol Tovačov - Průvodce domácím komfortem