Domácí skořicové buchty jsou chutnější než v kavárnách: 3 recepty na slavné skořicové buchty

Prozradíme vám, co je to cinnabon, kdo tyto buchty vymyslel a jak je připravit.

Domácí synnabony se rozplývají v ústech / foto depositphotos.com

Mnoho lidí má již dlouho podzim spojený s voňavými skořicovými buchtami. Skořicové buchty se prodávají v mnoha pekárnách. Podávají se s různými ovocnými omáčkami, sypané ořechy, zdobené karamelem a čokoládou. Připravili jsme několik receptů, podle kterých si můžete skořicové buchty připravit doma.

Kdo vymyslel synnabon

Původně existoval řetězec pekáren se stejným názvem Cinnabon. Proslavily se svými skořicovými rohlíčky a polevou. Recept na jejich speciální pečivo vymysleli sami majitelé pekáren na základě mnoha experimentů.

Přestože první pekárna byla otevřena již v roce 1985, společnost prodává své skořicové buchty dodnes a jejich pečivo se proslavilo nejen ve Spojených státech, ale po celém světě.

Cinnabons – klasický recept

Základní cinnabony se připravují se skořicí. Jedná se o voňavý podzimní dezert, který naplní dům útulností. Na jeho přípravu si vezmeme:

  • 450-500 g mouky;
  • 200 mililitrů mléka;
  • jedna polévková lžíce cukru;
  • 25 gramů živých kvasinek;
  • 100 gramů másla (+100 gramů na náplň);
  • 0,5 lžičky soli;
  • 100-150 g hnědého cukru;
  • jedna až dvě lžíce mleté skořice;
  • 250 g smetanového sýra;
  • jedna až dvě lžíce citronové šťávy;
  • dvě lžíce moučkového cukru.

Máslo vyndejte předem, aby změklo. Do mísy nasypte mouku, cukr a sůl. Do mísy rozdrobte droždí a vše promíchejte.

Přidejte máslo, teplé mléko a vypracujte těsto. To lze provést rukama nebo pomocí kuchyňského robotu. Těsto shrňte do kuličky, vložte do olejem vymazané mísy, přikryjte potravinovou fólií a dejte na hodinu do tepla. Aby těsto dobře vykynulo, neměl by být průvan ani chlad.

Prohněťte ho a rozválejte na plát silný asi dva milimetry. Potřeme ho měkkým máslem a posypeme skořicí a hnědým cukrem.

Těsto srolujte do rolády a pomocí provázku ji rozkrájejte na šest dílů. To provedete tak, že nit provléknete spodní částí a příčně rozkrojíte.

Formu na pečení vymažte olejem a naaranžujte do ní sinnabony. Mezi nimi nechte jeden až dva centimetry odstupu. Přikryjte čistou utěrkou a nechte 20 minut odležet. V této době rozehřejte troubu na 180 stupňů. Pečte buchty 30 minut.

Vyšlehejte smetanový sýr s moučkovým cukrem a citronovou šťávou dohladka. Krémem potřete ještě horké buchty a po mírném vychladnutí podávejte.

Cinnabons – snadný recept

Toto je maximálně jednoduchá verze slavných skořicových buchtiček. Jednodušší bude pouze koupit ty hotové. Na její přípravu si vezmeme:

  • 500 gramů kynutého listového těsta;
  • pět lžic cukru;
  • dvě lžíce skořice;
  • 30 gramů másla;
  • 150 gramů tvarohu;
  • 100 gramů moučkového cukru;
  • 50-100 mililitrů 33% smetany.

Těsto rozmrazte podle návodu. Rozválejte ho a spojte dva pláty do jednoho dlouhého. Rozpusťte máslo a v samostatné míse smíchejte cukr a skořici. Těsto potřeme máslem a potřeme ho ochucenou náplní. Roládu srolujte a nakrájejte na stejné kousky.

Dno formy vyložte pergamenem na pečení a rohlíky pokládejte s rozestupy. Mírně je zploštěte a dejte je na 30 minut na teplé místo. Pečte 20 minut při teplotě 180 °C.

Mezitím si připravte krém. Vyšlehejte tvaroh, smetanu a prášek. Hustotu krému upravte smetanou podle vlastního uvážení. Ještě horké cingrlátka vymažte máslem.

Cinnabons – recept s jablky

Ovocné rohlíčky jsme si nechali na konec. Kombinace jablek a skořice je již dlouho charakteristickým znakem podzimu. V synnabonech je také oblíbenou náplní. Na přípravu si vezmeme:

  • 5 gramů sušeného droždí;
  • 0,5 šálku vody;
  • 100 g cukru;
  • 50 mililitrů mléka;
  • 135 gramů másla;
  • jedno vejce;
  • jedna čajová lžička soli;
  • dva hrnky mouky;
  • dvě jablka;
  • 0,5 šálku hnědého cukru;
  • lžička skořice;
  • 35 gramů smetanového sýra;
  • 100 gramů moučkového cukru;
  • jeden mililitr vanilkové esence.

Smíchejte droždí, teplou vodu a lžičku cukru. Nechte 10 minut stát. Poté do mísy mixéru nalijeme teplé mléko a přidáme 45 g cukru, 35 g másla, vejce a sůl. Míchejte při středních otáčkách. Přidejte polovinu mouky a promíchejte.

Do moučné směsi vlijte droždí a znovu promíchejte. Zbytek mouky přidávejte po částech, dokud nezískáte homogenní těsto. Vymažte mísu olejem, přeneste do ní těsto, přikryjte a nechte dvě hodiny v teple.

Mezitím oloupejte jablka a nakrájejte je na kostičky. V hrnci rozehřejte máslo (40 g) a cukr (50 g). Přidejte jablka a vařte je asi 15 minut, dokud nezkaramelizují a nezesklovatí.

Těsto rozválíme na obdélník a potřeme rozpuštěným máslem (20 g). Posypeme ho směsí skořice a hnědého cukru a navrch položíme jablka. Roládu stočte a rozdělte ji na bochánky široké pět centimetrů. Formu vyložte pergamenem, vymažte ji olejem a přeneste do ní cinnabony. Měly by se nechat ještě dvě hodiny odležet. Pečeme v troubě asi 20 minut při teplotě 190 stupňů.

Dále je třeba potřít cinkabony s jablky krémem. Na něj smíchejte máslo (40 g), smetanový sýr, prášek, špetku soli a vanilku. Buchtičky se podávají nejlépe teplé.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
TJ Sokol Tovačov - Průvodce domácím komfortem