Problém ztvrdlé soli vyřeší jedna manipulace se solničkami.
Proč dávat rýži do solničky / Koláž: My, foto: pixabay, screenshot z videa
Dozvíte se:
- Proč sůl v solničce tvrdne
- Co přidat do solničky, aby sůl zůstala křehká
Mnoho lidí má zkušenost, že po dlouhém skladování sůl zkamení. Takovou sůl již není možné používat. Abyste však zabránili jejímu opětovnému ztvrdnutí, můžete použít jeden trik.
My se dozvěděl tajemství kaváren a restaurací, které se nacházejí v blízkosti mořského pobřeží. Sůl tam okamžitě tvrdne, ale ukrajinská blogerka Victoria Kiktenko na TikToku prozradila, jak podniky tento problém řeší.
Co přidat do solničky, aby sůl nezkameněla
Victoria poznamenala, že aby se neutralizovala vlhkost v solničkách, dává se do nich v mnoha podnicích několik zrnek rýže. Sůl tak zůstává drobivá a rýže absorbuje přebytečnou vlhkost.
„Aby sůl nebyla „hrudkovitá“, stačí do ní přidat rýži.“ To je vše, přátelé. Je to velmi jednoduché. I když je zde (na pobřeží – My) hodně vody, a tudíž je zde velmi vysoká vlhkost,“ uvedl bloger.
Podívejte se na video o tom, proč se v kavárnách sype do solničky rýže:
O osobě: Victoria Kiktenko
Victoria Kiktenko je ukrajinská blogerka, která pod přezdívkou kik_vika_ na sociálních sítích sdílí videa o osobním životě, vaření a užitečných life hacích. Blogerčinu stránku na Instagramu sleduje více než milion uživatelů.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.