Úspěšný recept na výživnou polévku Kharcho.
Kharcho polévka – recept / koláž: My, foto: depositphotos.com/
Skutečný objev pro oběd v chladných podzimních dnech – polévka Kharcho. Nabízíme vám úspěšný recept na tento pokrm, který zpestří váš jídelníček a potěší vaši chuť.
Mimochodem, zelení do této polévky nešetřete, uvádí My s odkazem na valway_ka.
Polévka charcho – recept
Složení: 1:
- Hovězí maso s kostí – 800 g
- Cibule
- Máslo a rostlinný olej
- Rajčatový protlak – 1 polévková lžíce.
- Rajčata ve vlastní šťávě
- Adžika – 1 polévková lžíce.
- Vlašské ořechy – 2 polévkové lžíce.
- Chilli
- Mrkev – 1 ks
- Sůl, pepř, hopli-suneli, bobkový list, zrnka pepře podle chuti.
- Rýže – 1 polévková lžíce na litr tekutiny
Hovězí maso uvařte s cibulí, mrkví, bobkovým listem a zrnky pepře doměkka.
Maso oddělte od kosti, nakrájejte na kousky a vraťte do vývaru, cibuli a mrkev odstraňte.
První pokrmy / infografika: My
Na pánvi rozehřejte rostlinný a máslový olej, osmahněte na něm nakrájenou cibuli, rajčatový protlak, rajčata, nasekané ořechy, adžiku a koření.
K masu přidáme výpek, rýži a vaříme 15 minut na mírném ohni.
Ke konci vaření můžete přidat česnek.
Polévku nechte vyluhovat, podávejte se zeleninou.
Dobrou chuť!
Podívejte se na video, jak uvařit polévku Kharcho:
O osobě: valway_ka
valway_ka je populární ukrajinská kuchařská blogerka na sociální síti Instagram. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje exkluzivní recepty vynikajících pokrmů. K odběru valway_ka se přihlásilo více než 86 tisíc uživatelů sociální sítě.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.