Místo boršče a vývaru: hitová podzimní polévka, kterou zvládne každá hostitelka

Úspěšný recept na výživnou polévku Kharcho.

Kharcho polévka – recept / koláž: My, foto: depositphotos.com/

Skutečný objev pro oběd v chladných podzimních dnech – polévka Kharcho. Nabízíme vám úspěšný recept na tento pokrm, který zpestří váš jídelníček a potěší vaši chuť.

Mimochodem, zelení do této polévky nešetřete, uvádí My s odkazem na valway_ka.

Polévka charcho – recept

Složení: 1:

  • Hovězí maso s kostí – 800 g
  • Cibule
  • Máslo a rostlinný olej
  • Rajčatový protlak – 1 polévková lžíce.
  • Rajčata ve vlastní šťávě
  • Adžika – 1 polévková lžíce.
  • Vlašské ořechy – 2 polévkové lžíce.
  • Chilli
  • Mrkev – 1 ks
  • Sůl, pepř, hopli-suneli, bobkový list, zrnka pepře podle chuti.
  • Rýže – 1 polévková lžíce na litr tekutiny

Hovězí maso uvařte s cibulí, mrkví, bobkovým listem a zrnky pepře doměkka.

Maso oddělte od kosti, nakrájejte na kousky a vraťte do vývaru, cibuli a mrkev odstraňte.

První pokrmy / infografika: My

Na pánvi rozehřejte rostlinný a máslový olej, osmahněte na něm nakrájenou cibuli, rajčatový protlak, rajčata, nasekané ořechy, adžiku a koření.

K masu přidáme výpek, rýži a vaříme 15 minut na mírném ohni.

Ke konci vaření můžete přidat česnek.

Polévku nechte vyluhovat, podávejte se zeleninou.

Dobrou chuť!

Podívejte se na video, jak uvařit polévku Kharcho:

O osobě: valway_ka

valway_ka je populární ukrajinská kuchařská blogerka na sociální síti Instagram. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje exkluzivní recepty vynikajících pokrmů. K odběru valway_ka se přihlásilo více než 86 tisíc uživatelů sociální sítě.

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
TJ Sokol Tovačov - Průvodce domácím komfortem