Plněné papriky podle zcela nového receptu – nikdo neodolá

Recept na plněné papriky se šťavnatou náplní.

Plněné papriky – recept / koláž: My, foto: depositphotos.com/

Nabízíme vám recept na plněné papriky, které si vás podmaní svou chutí, protože v nádivce je tajemství. A celé to spočívá v tom, že kuřecí řízek by měl být jemně nasekaný, místo abyste použili mleté maso. Vznikne tak ještě chutnější a lákavější pokrm než obvykle.

Mimochodem, plněné papriky je nejlepší podávat se zakysanou smetanou, uvádí My s odkazem na olga_riabenko.

Plněné papriky – recept

Složení: 1:

  • Papriky – 4 ks;
  • Na nádivku:
  • Kuřecí řízek – 2 ks;
  • Cibule – 1 ks;
  • Česnek – 2 stroužky;
  • Vejce – 1 ks;
  • Zakysaná smetana – 2 polévkové lžíce;
  • Rajčatový protlak – 1 polévková lžíce;
  • Sůl, pepř, cukr – podle chuti;
  • Paprika – 1 lžička;
  • Sušená rajčata – 1 lžička;
  • Směs chmele – 1 lžička;
  • Čerstvá petržel – malý svazek;
  • Tvrdý sýr – 150 g

Kuřecí řízky nakrájejte nadrobno, přidejte nastrouhanou cibuli a česnek.

Nyní přidejte vejce, zakysanou smetanu, rajčatový protlak, bylinky a koření a vše dobře promíchejte.

Papriky rozkrojte napůl a odstraňte semínka.

Půlky naplňte nádivkou a vložte do zapékací misky.

Pečte 40 minut při 200 stupních, poté posypte tvrdým sýrem a nechte v troubě ještě 10 minut.

Dobrou chuť!

Podívejte se na video, jak uvařit plněné papriky:

O osobě: olga_riabenko

olga_riabenko je populární ukrajinská foodblogerka na Instagramu, superfinalistka soutěže Master Chef 12. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje exkluzivní recepty znamenitých jídel. Olgu_riabenko odebírá více než 170 tisíc uživatelů sociální sítě.

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
TJ Sokol Tovačov - Průvodce domácím komfortem