Recept na plněné papriky se šťavnatou náplní.
Plněné papriky – recept / koláž: My, foto: depositphotos.com/
Nabízíme vám recept na plněné papriky, které si vás podmaní svou chutí, protože v nádivce je tajemství. A celé to spočívá v tom, že kuřecí řízek by měl být jemně nasekaný, místo abyste použili mleté maso. Vznikne tak ještě chutnější a lákavější pokrm než obvykle.
Mimochodem, plněné papriky je nejlepší podávat se zakysanou smetanou, uvádí My s odkazem na olga_riabenko.
Plněné papriky – recept
Složení: 1:
- Papriky – 4 ks;
- Na nádivku:
- Kuřecí řízek – 2 ks;
- Cibule – 1 ks;
- Česnek – 2 stroužky;
- Vejce – 1 ks;
- Zakysaná smetana – 2 polévkové lžíce;
- Rajčatový protlak – 1 polévková lžíce;
- Sůl, pepř, cukr – podle chuti;
- Paprika – 1 lžička;
- Sušená rajčata – 1 lžička;
- Směs chmele – 1 lžička;
- Čerstvá petržel – malý svazek;
- Tvrdý sýr – 150 g
Kuřecí řízky nakrájejte nadrobno, přidejte nastrouhanou cibuli a česnek.
Nyní přidejte vejce, zakysanou smetanu, rajčatový protlak, bylinky a koření a vše dobře promíchejte.
Papriky rozkrojte napůl a odstraňte semínka.
Půlky naplňte nádivkou a vložte do zapékací misky.
Pečte 40 minut při 200 stupních, poté posypte tvrdým sýrem a nechte v troubě ještě 10 minut.
Dobrou chuť!
Podívejte se na video, jak uvařit plněné papriky:
O osobě: olga_riabenko
olga_riabenko je populární ukrajinská foodblogerka na Instagramu, superfinalistka soutěže Master Chef 12. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje exkluzivní recepty znamenitých jídel. Olgu_riabenko odebírá více než 170 tisíc uživatelů sociální sítě.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.