Je třeba vzít v úvahu, že lidem s onemocněním trávicí soustavy se často doporučuje nejíst hodně hrušek.
Hrušky jsou velmi zdravé / foto depositphotos.com
Hrušky jsou bohaté na antioxidanty, jako je vitamin C, vlákninu a další rostlinné sloučeniny, které přispívají k celkovému zdraví.
Napomáhají trávení, normalizují hladinu cholesterolu a snižují riziko cukrovky a kardiovaskulárních onemocnění, píše Verywellhealth.
1. Zlepšení trávení
Hrušky obsahují 5,5 g vlákniny, což je 22 % doporučené denní dávky, kterou doporučují odborníci na zdraví.
Vláknina má zásadní význam pro zlepšení funkce střev a snížení hladiny „špatného“ cholesterolu. Pomáhají zvyšovat objem stolice a chrání před vznikem kardiovaskulárních onemocnění a cukrovky.
2. Eliminace toxinů
Nutriční složení hrušek podporuje zdravou stolici, která pomáhá odstraňovat toxiny a proplachovat trávicí systém.
Vysoký obsah vody v hruškách a vysoké množství vlákniny a fruktózy působí na trávicí systém projímavě.3. Snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění
Díky antioxidantům mohou hrušky snižovat riziko kardiovaskulárních onemocnění.
Studie zjistila, že některé antioxidanty v hruškách mohou pomáhat snižovat zánět a ztuhlost srdeční tkáně.
Kdo si nemůže dát hrušky
Fruktóza však může u některých lidí způsobovat zažívací potíže. Zejména lidem s trávicími problémy se často doporučuje, aby nejedli hodně hrušek. V opačném případě se u nich mohou objevit příznaky, jako je bolest žaludku, plynatost a nadýmání.
Další zprávy o prospěšnosti ovoce
Již dříve bylo zjištěno, že jablka jsou bohatá na vlákninu a rostlinné sloučeniny, které mohou podporovat zdravý krevní tlak. Konkrétně studie zjistila, že konzumace jednoho středně velkého jablka denně byla spojena s mírným zlepšením krevního tlaku a další.