Velký hrnec chutných řízků za pár drobných: zmizí ze stolu během několika minut

Nikdo neuhodne, z čeho jsou tyto neuvěřitelné řízky vyrobeny.

Recept na bezmasé řízky / Kolage: My, foto depositphotos.com

Kotlety – oblíbené jídlo mnoha lidí. Tradičně se připravují z masa, někdy se přidává více zeleniny nebo sýr. Tentokrát My navrhuje připravit řízky z ovesných krup, které jsou stejně dobré jako ty masové. Řízky budou okamžitě létat ze stolu.

Autor ukrajinského kanálu na YouTube „Smakota v kotlíku s ukrajinským přízvukem“ prozradil, jak uvařit neuvěřitelně křehké, chutné a aromatické řízky bez masa. Vaše rodina si ani neuvědomí, že bezmasé řízky jsou bezmasé.

Budete potřebovat: 1:

  • dva šálky ovesných vloček;
  • jedno vejce;
  • jedna sklenice vody;
  • dvě žárovky;
  • dvě brambory;
  • koření;
  • dva stroužky česneku.

Postup přípravy řízků

Nejprve namočte ovesné vločky do vody a nechte je 30 minut louhovat.

Mezitím nastrouhejte cibuli a brambory na jemném struhadle. Sem také přidejte vejce a koření. Nezapomeňte na ovesné vločky, je třeba z nich předem vymačkat přebytečnou vodu. Všechny ingredience dobře promíchejte.

Poté vytvarujte řízky a osmažte je na rostlinném oleji. Řízky se nejlépe podávají se zakysanou smetanou.

Dobrou chuť!

Jak uvařit řízky bez masa – podívejte se na video:

Další recepty:

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
TJ Sokol Tovačov - Průvodce domácím komfortem