Nikdo neuhodne, z čeho jsou tyto neuvěřitelné řízky vyrobeny.
Recept na bezmasé řízky / Kolage: My, foto depositphotos.com
Kotlety – oblíbené jídlo mnoha lidí. Tradičně se připravují z masa, někdy se přidává více zeleniny nebo sýr. Tentokrát My navrhuje připravit řízky z ovesných krup, které jsou stejně dobré jako ty masové. Řízky budou okamžitě létat ze stolu.
Autor ukrajinského kanálu na YouTube „Smakota v kotlíku s ukrajinským přízvukem“ prozradil, jak uvařit neuvěřitelně křehké, chutné a aromatické řízky bez masa. Vaše rodina si ani neuvědomí, že bezmasé řízky jsou bezmasé.
Budete potřebovat: 1:
- dva šálky ovesných vloček;
- jedno vejce;
- jedna sklenice vody;
- dvě žárovky;
- dvě brambory;
- koření;
- dva stroužky česneku.
Postup přípravy řízků
Nejprve namočte ovesné vločky do vody a nechte je 30 minut louhovat.
Mezitím nastrouhejte cibuli a brambory na jemném struhadle. Sem také přidejte vejce a koření. Nezapomeňte na ovesné vločky, je třeba z nich předem vymačkat přebytečnou vodu. Všechny ingredience dobře promíchejte.
Poté vytvarujte řízky a osmažte je na rostlinném oleji. Řízky se nejlépe podávají se zakysanou smetanou.
Dobrou chuť!
Jak uvařit řízky bez masa – podívejte se na video:
Další recepty:
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.