Recept na chutné konzervované potraviny bez sterilace / Koláž: My, foto depositphotos.com
Zelí je v ukrajinské kuchyni poměrně oblíbenou zeleninou. Přidává se do boršče, druhých chodů nebo salátů. Tentokrát My nabízí k přípravě podzimní salát, který lze ve sklenicích skladovat déle než jeden den.
Jednoduchý recept na salát sdílela foodblogerka na TikToku @vistovska_cooking.
Budete potřebovat:
- Hrubé zelí;
- červená paprika – 3 ks;
- cibule – 3 ks;
- mrkev – 2-3 ks;
- sůl – 50 g;
- cukr – 100 g;
- máslo – 150 ml;
- ocet – 80 ml.
Výše uvedené ingredience vystačí na jednu třílitrovou sklenici nebo dvě 1,5litrové sklenice.
Postup vaření
Nejprve je třeba nakrouhat zelí a oloupanou mrkev nastrouhat na hrubém struhadle.
Cibuli nakrájíme na půlkolečka, papriku na slámky.
Všechny ingredience nasypeme do velké nádoby. K zelenině přidejte sůl, cukr, olej a ocet.
Poté dobře promíchejte rukama (můžete je trochu rozmačkat), aby zelenina pustila šťávu. Zelí vložte do čistých sklenic a pevně je utěsněte.
Dobrou chuť!
Jak připravit podzimní salát – podívejte se na video:
Další recepty:
O osobě: vistovska_cooking
vistovska_cooking je populární ukrajinská kuchařská blogerka na Instagramu a TikToku. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje exkluzivní recepty gurmánských jídel. V TikToku je k odběru vistovska_cooking přihlášeno více než 130 tisíc uživatelů sociální sítě.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.