Podzimní pokrm, který bude ozdobou stolu: neuvěřitelný recept na dýňovou polévku.

náš krajan foodblogerka se podělila o velmi jednoduchý recept na vynikající dýňovou krémovou polévku, která je velmi zdravá.

Recept na dýňovou polévku / Koláž: My, foto: screenshot z videa, pixabay

Hledáte recept na chutný podzimní pokrm? Zde najdete to, co potřebujete. Co může být na podzim lepšího než lehká a zdravá dýňová polévka. Jedná se o jemný pokrm, který si zamilují dospělí i děti.

O recept se podělila známá ukrajinská foodblogerka Victoria Uskova. Křehká konzistence, zářivá barva, příjemná vůně a nepřekonatelná chuť překvapí vaše chuťové pohárky.

Dýňová polévka – ingredience

K přípravě dýňové polévky budete potřebovat:

  • dýně – 500 g;
  • mrkev – 1 ks;
  • cibule – 1 ks;
  • česnek – 2 stroužky;
  • vývar/voda – 500 ml;
  • jogurt bez cukru – 100 g;
  • sůl, pepř, muškátový oříšek.

Jak připravit dýňovou polévku

Nejprve je třeba zeleninu dobře umýt a očistit. Měla by být nakrájená na větší kousky. Nakrájenou zeleninu položte na plech, pokapejte olivovým olejem a dejte péct do trouby. Pečte je 25-30 minut při teplotě 200 °C.

Vložte zeleninu do hluboké mísy a přidejte vývar nebo vodu. Všechna zelenina by měla být dobře rozmačkaná. Do krémové polévky by se měl přidat jogurt. Lze ho také nahradit zakysanou smetanou. Nezapomeňte také na koření.

Váš pokrm je připraven. Můžete ho podávat s krutony nebo semínky, předehřát krémovou polévku.

Podívejte se na video s receptem na dýňovou krémovou polévku:

Bude vás také zajímat:

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
TJ Sokol Tovačov - Průvodce domácím komfortem