Které sádlo je lepší ve slaném nebo suchém nálevu – jak správně skladovat slané sádlo ve sklenici.
Jak solit sádlo / Koláž: My, foto: My, snímek obrazovky
Naučíte se:
- Výběr sádla je klíčem k chuti
- Důležité kroky přípravy
- Jak dlouho marinovat sádlo
Kdo by si pomyslel, že výrobek, který byl kdysi považován za nezdravý, je dnes vychvalován pro obsah zdravých tuků – omega-3, -6 a -9?
Přečtěte si náš článek „Co se stane, když budete jíst sádlo každý den: odpověď na palčivou otázku“.
Řeč je samozřejmě o vepřovém sádle, přesněji o suchém soleném sádle, píše My.
Výběr sádla je klíčem k chuti.
Pro dosažení ideálních výsledků vyberte sádlo o tloušťce 5-7 cm, nejlépe zadní část. Mělo by být sněhově bílé, nežloutnoucí, s měkkou kůží, která se dá snadno oddělit. Pokud je sádlo voňavé, je možné, že bylo škvařeno slámou, což se považuje za velké plus.
Příprava
Česnek nakrájejte na tenké plátky, na sádle udělejte příčné řezy hluboké až 1 cm. Tím umožníte koření proniknout hlouběji.
Solení
Do řezů vetřete směs drceného česneku a bobkového listu. Poté přidejte koření (mleté) a bohatě posypte solí. Pamatujte: sádlo nelze přesolit.
Úryvek
Sádlo vložte do polyethylenového sáčku, pevně zavažte a uložte na 7 dní do lednice. Ideální teplota je +10-12 °C.
Kde hledat „generálské“ sádlo: tipy pro gurmány
Takzvané generálské sádlo se získává z určitých částí vepřového jatečně upraveného těla – obvykle z bočních částí. Při nákupu takové pochoutky je důležité zaměřit se nejen na vzhled, ale také na chuť. Znalci tvrdí, že čerstvé a kvalitní sádlo má jemnou, příjemnou, mírně nasládlou vůni.
Podívejte se na video – jaké je nejchutnější sádlo:
Sádlo je nedílnou součástí ukrajinských tradic a kuchyně. Tento výrobek se již dávno stal klasikou na tamních trzích a těší se stálé oblibě, zejména mezi naši občané. Mnoho lidí se domnívá, že nejchutnější je sádlo vinnické.
Prozradíme vám, jaké druhy sádla existují a jak neudělat chybu při výběru pravé, čerstvé ukrajinské pochoutky.
Dříve My psal o receptu na vynikající zapečený salát s ovocem. Kulinářská blogerka se podělila o originální recept na zapečené sádlo s ovocem.
Připomeňme, že dříve informovala o tom, zda můžete jíst sádlo každý den. Jak správně jíst sádlo – kolik sádla by se mělo denně sníst.
Další novinky: Sádlo se dá vyškvařit, ale je třeba ho vyškvařit:
Co je to sádlo?
Sádlo je potravinářský výrobek, který je podle Wikipedie tuhý podkožní živočišný tuk (obvykle vepřový) ukládaný zvířaty v období jejich zvýšené výživy jako rezerva v těle zvířete a skládající se převážně z lipidů.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím kláves Ctrl+Enter informujte redakci.