Odborníci na výživu odhalili, co se stane s tělem, když budete jíst celer každý den.

Odborníci na výživu odpověděli na otázku, zda celer skutečně nemá žádné kalorie.

Celer je sice užitečný, ale může způsobovat i zdravotní problémy / Koláž: My, foto: pixabay.com

Odborníci na zdraví obvykle radí „jíst duhu“, tedy konzumovat různé barevné potraviny. Celer lze například přidat do polévky nebo salátu nebo ho jíst jako svačinu s arašídovým máslem nebo křupavou omáčkou. Odborníci na výživu nám také řekli, co se stane se zdravím, pokud ho budete konzumovat denně, píše Parade.

Publikace uvádí, že registrovaní dietologové se domnívají, že je důležité pochopit, jak potraviny, které jíme denně nebo pravidelně, ovlivňují naše celkové zdraví, ať už jde o celer, banány, slané svačiny nebo sladkosti.

„Naše tělo je jako malá chemická laboratoř, která neustále reaguje na to, co do něj dáváme. Když něco jíme pravidelně, stává se to součástí našeho vnitřního prostředí. Takže pochopení toho, jak potravina, jako je celer, ovlivňuje hydrataci, trávení a záněty, nám pomáhá chytře se rozhodovat a nepřejídat se,“ říká registrovaná dietoložka a certifikovaná odbornice na klinickou výživu Andrea Soaresová.

Podle ní je výživa nejlepší, když je pestrá a vyvážená. Soaresová dodala, že každodenní konzumace celeru k tomu může přispět a podpořit celkové zdraví.

„Celer obsahuje základní živiny, jako je vitamin K, vitamin C, draslík a foláty, které podporují zdraví kostí, imunitu a kardiovaskulární zdraví,“ informovala registrovaná dietoložka Lena Bakovich.

Podotýká, že někoho může překvapit, že celer obsahuje šest kalorií, protože někteří odborníci se domnívají, že nemá žádné negativní kalorie. Ukazuje se, že pojem „negativní kalorie“, který je často propagován v kultuře stravování, je nesprávný.

„Existuje tvrzení, že některé potraviny, jako například celer, spálí během žvýkání a trávení více kalorií, než ve skutečnosti obsahují, ale to není pravda,“ říká Michelle D. Ragerová, vedoucí oddělení klinické výživy ve společnosti Berry Street.

V článku se uvádí, že pravidelná konzumace celeru vám pomůže získat více vlákniny, vitaminu K a dalších živin, které jsou nezbytné pro zdraví trávicího traktu, dosažení cílů v oblasti hmotnosti, zdraví kostí a dokonce i pro udržení funkce mozku.

Odborníci na výživu zároveň varují, že nadměrná konzumace celeru může způsobit zažívací potíže. Pokud navíc nekonzumujete dostatek jiných potravin než celeru, může dojít k nedostatku živin.

Výživa a nadváha: rady odborníků na výživu

Již dříve agentura My informovala, že odbornice na výživu Shelly Ballsová poskytla rady, jak se mají stravovat ti, kteří se chtějí zbavit tuku na pažích. Ballsová poznamenala, že konzumace plnohodnotných potravin s vysokým obsahem bílkovin může pomoci spalovat tuk a zbavit se ochablých paží.

Psali jsme také, že odbornice na výživu Tara Collingwoodová poznamenala, že správné svačiny mohou pomoci kontrolovat chuť k jídlu, stabilizovat hladinu cukru v krvi a udržovat svaly, což je důležité pro snížení celkového množství tělesného tuku, včetně tuku na břiše. Collingwoodová dodala, že kombinace bílkovin, vlákniny a zdravých tuků ve svačinách přináší dlouhotrvající pocit sytosti a pomáhá zabránit přejídání.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
TJ Sokol Tovačov - Průvodce domácím komfortem