Červená řepa s majonézou nebo olejem a česnekem není jedinou možností salátu.
Saláty z červené řepy jsou chutné a užitečné / depositphotos.com
Lahodný salát z červené řepy může připravit každá hostitelka – většina receptů vyžaduje produkty, které jsou v každé lednici. I když budete muset něco koupit, nebude to stát mnoho.
Salát z červené řepy se sýrem feta a česnekem
Jemná a svěží chuť tohoto pokrmu osloví ty, kteří chtějí „lehký“ salát, ne příliš hutný, ale vydatný.
Složení: 1:
- Dvě středně velké červené řepy;
- dvě stě padesát gramů fety nebo brynzy;
- petržel, listy hlávkového salátu;
- hrst pražených vlašských ořechů;
- tři lžíce olivového oleje;
- dvě lžíce citronové šťávy;
- jedna lžička hořčice;
- sůl, černý pepř.
Salát z vařené červené řepy se sýrem feta je vhodný i pro štíhlé lidi – vůbec neovlivní vaši váhu. Červenou řepu musíte uvařit do poloměkka a pak ji nakrájet na velké kostky. Stejným způsobem rozdrobte i fetu. Ingredience smíchejte v míse, přidejte k nim salátové listy natrhané na kousky, ořechy, nasekanou petrželku. V samostatné malé misce smíchejte olej, citronovou šťávu, hořčici, sůl a pepř. Salát oblékněte a ochutnejte.
Salát z červené řepy a vajec
Jednoduchý pokrm, jehož příprava trvá doslova pět minut, pokud nebereme v úvahu dobu vaření zeleniny.
Složení: 1:
- Dvě malé vařené červené řepy nebo jedna velká řepa;
- dvě vejce;
- sto gramů tvrdého sýra;
- stroužek česneku;
- dvě lžíce majonézy;
- sůl, pepř podle chuti.
Tento salát s červenou řepou se připravuje velmi jednoduše – nejprve je třeba zeleninu uvařit do měkka, pak ji zchladit a oloupat. Nakrájejte ji na malé kostičky, totéž udělejte s vařenými vejci a sýrem. Česnek nastrouháme na jemném struhadle nebo prolisujeme přes lis. Všechny ingredience smícháme v míse, zalijeme majonézou, osolíme a opepříme podle chuti.
Salát z červené řepy s česnekem a vejci
Vydatné jídlo, které vyžaduje jednoduché a srozumitelné produkty. Připravuje se velmi rychle a všem chutná.
Složení: 1:
- dvě cibule;
- čtyři střední brambory;
- tři mrkve;
- dvě malé červené řepy;
- čtyři vejce;
- tři tavené sýry;
- dva stroužky česneku;
- dvě stě gramů majonézy;
- rostlinný olej, sůl a pepř.
Do hrnce vložte červenou řepu, mrkev, dejte na sporák a počkejte, až se zelenina uvaří. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout. Nastrouháme brambory, mrkev, řepu, vejce, česnek a tavený sýr. Na pánvi osmahneme cibuli dozlatova. Salát rozložíme ve vrstvách – brambory, cibule, mrkev, opět cibule, majonéza, červená řepa, cibule, česnek, majonéza, tavený sýr a vejce. Salát z vařené červené řepy je hotový – můžete podávat na stůl.