Jednoduché, ale velmi chutné a neobvyklé saláty z červené řepy: tenhle jste ještě nevařili.

Červená řepa s majonézou nebo olejem a česnekem není jedinou možností salátu.

Saláty z červené řepy jsou chutné a užitečné / depositphotos.com

Lahodný salát z červené řepy může připravit každá hostitelka – většina receptů vyžaduje produkty, které jsou v každé lednici. I když budete muset něco koupit, nebude to stát mnoho.

Salát z červené řepy se sýrem feta a česnekem

Jemná a svěží chuť tohoto pokrmu osloví ty, kteří chtějí „lehký“ salát, ne příliš hutný, ale vydatný.

Složení: 1:

  • Dvě středně velké červené řepy;
  • dvě stě padesát gramů fety nebo brynzy;
  • petržel, listy hlávkového salátu;
  • hrst pražených vlašských ořechů;
  • tři lžíce olivového oleje;
  • dvě lžíce citronové šťávy;
  • jedna lžička hořčice;
  • sůl, černý pepř.

Salát z vařené červené řepy se sýrem feta je vhodný i pro štíhlé lidi – vůbec neovlivní vaši váhu. Červenou řepu musíte uvařit do poloměkka a pak ji nakrájet na velké kostky. Stejným způsobem rozdrobte i fetu. Ingredience smíchejte v míse, přidejte k nim salátové listy natrhané na kousky, ořechy, nasekanou petrželku. V samostatné malé misce smíchejte olej, citronovou šťávu, hořčici, sůl a pepř. Salát oblékněte a ochutnejte.

Salát z červené řepy a vajec

Jednoduchý pokrm, jehož příprava trvá doslova pět minut, pokud nebereme v úvahu dobu vaření zeleniny.

Složení: 1:

  • Dvě malé vařené červené řepy nebo jedna velká řepa;
  • dvě vejce;
  • sto gramů tvrdého sýra;
  • stroužek česneku;
  • dvě lžíce majonézy;
  • sůl, pepř podle chuti.

Tento salát s červenou řepou se připravuje velmi jednoduše – nejprve je třeba zeleninu uvařit do měkka, pak ji zchladit a oloupat. Nakrájejte ji na malé kostičky, totéž udělejte s vařenými vejci a sýrem. Česnek nastrouháme na jemném struhadle nebo prolisujeme přes lis. Všechny ingredience smícháme v míse, zalijeme majonézou, osolíme a opepříme podle chuti.

Salát z červené řepy s česnekem a vejci

Vydatné jídlo, které vyžaduje jednoduché a srozumitelné produkty. Připravuje se velmi rychle a všem chutná.

Složení: 1:

  • dvě cibule;
  • čtyři střední brambory;
  • tři mrkve;
  • dvě malé červené řepy;
  • čtyři vejce;
  • tři tavené sýry;
  • dva stroužky česneku;
  • dvě stě gramů majonézy;
  • rostlinný olej, sůl a pepř.

Do hrnce vložte červenou řepu, mrkev, dejte na sporák a počkejte, až se zelenina uvaří. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout. Nastrouháme brambory, mrkev, řepu, vejce, česnek a tavený sýr. Na pánvi osmahneme cibuli dozlatova. Salát rozložíme ve vrstvách – brambory, cibule, mrkev, opět cibule, majonéza, červená řepa, cibule, česnek, majonéza, tavený sýr a vejce. Salát z vařené červené řepy je hotový – můžete podávat na stůl.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
TJ Sokol Tovačov - Průvodce domácím komfortem