Džem chutná stejně jako v dětství.
Recept na dokonalý jablečný džem / Koláž: My, foto depositphotos.com, pexels
Léto sice skončilo, ale zavařovací sezóna je stále v plném proudu. naši občané aktivně dělají zásoby různého ovoce a zeleniny. V zimě se neobejdete bez marmelády, kterou můžete přidávat do koláčů, bábovek a dalšího pečiva nebo ji jednoduše jíst lžičkou a zapíjet čajem. My našel recept na jablečný džem s tóny citrusů.
Příprava džemu je rychlá, snadná a bezproblémová. Recept na dezert na zimu sdílela kuchařská blogerka na TikToku @smachno_tyt.
Budete potřebovat: 1:
- jablka – 1,2 kg;
- pomeranč – 1 ks;
- citron – půlka citronu;
- cukr -700 g (pokud jsou jablka sladká, o něco méně).
Jablka nejprve dobře omyjte a oloupejte. Vykrojte jádřinec a nakrájejte je na malé kostičky.
Poté nastrouhejte kůru z citronu a pomeranče. Vyjměte dužinu a nakrájejte ji na kostičky.
Poté vezměte hrnec a vložte do něj jablka a citrusové plody. Nezapomeňte k ovoci přidat cukr. Jablka by měla být odšťavněná, proto je nechte 30 minut odležet.
Poté dejte hrnec s ovocem na střední teplotu a přiveďte k varu. Jakmile se jablka začnou vařit, oheň je třeba snížit a vařit asi 30 – 40 minut. Zároveň vše důkladně promíchejte, aby se budoucí dezert nepřichytil. Džem by měl být hustý a karamelově zbarvený.
„Chcete-li zkontrolovat, zda je džem dostatečně hustý, můžete ho trochu kápnout na talířek a počkat, až vychladne, pokud se nerozteče, je již dostatečně uvařený,“ doporučuje blogerka.
Jak připravit jablečný džem – podívejte se na video:
Další recepty:
O osobě: yulia_smachno_tyt
yulia_smachno_tyt je populární kuchařská blogerka na Instagramu a TikToku. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje zajímavé recepty gurmánských jídel. Yuliin profil odebírá více než 35 tisíc uživatelů Instagramu a téměř 149 tisíc na TikToku.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.