Rodina bude o tato jablka žádat každý rok.
Jednoduchý recept na kyselá jablka / Koláž: My, foto: pixabay, screenshot z videa
Sezóna zavařování je v plném proudu. náš krajan rodiny se nyní aktivně připravují na zimu. Oblíbenou svačinkou mnohých jsou jablka s kysaným zelím. Tato originální příprava zpestří chladné období ve vaší domácnosti. My našel úžasný recept na nakládaná jablka na zimu.
Nakládaná jablka jsou kombinací ovoce s pikantní marinádou. Na kanálu YouTube „Culinary Pranks“ se podělili o recept na zavařená jablka, který vám umožní uchovat úrodu na zimu a zpestřit jídelníček.
Mimochodem, pokud máte letos bohatou úrodu jablek, doporučujeme vyrobit další džem s tajnou přísadou.
Na 3litrovou sklenici budete potřebovat:
- jablka – 1,5 kg;
- voda – 1,5 litru;
- sůl – 1 polévková lžíce (30 g);
- cukr – 3 polévkové lžíce (100 g).
Doba vaření – 15 min.
Nejprve nalijte do hrnce vodu, přidejte sůl a cukr. Vše důkladně promíchejte, aby se koření ve vodě rozpustilo.
Poté omyjte jablka a celá je vložte do třílitrové sklenice. Jablka zalijte studenou marinádou. Přikryjte normálním víčkem, postavte na talíř a nechte jablka zkvasit.
Doba vaření závisí na tom, jak pevná jsou jablka.
Autor videa má například jablka odrůdy Golden. Marinovala je 7 dní při pokojové teplotě. A pak ještě měsíc na chladném místě.
Jak zkvasit jablka na zimu – podívejte se na video:
Další recepty:
O kanálu YouTube: „Kulinářské triky“
„Culinary Tricks“ je kanál YouTube, který provozuje žena. Není profesionální kuchařkou, ale svou práci má velmi ráda a ráda se dělí o osvědčené recepty. Na kanálu najdete tradiční ukrajinská jídla i moderní kuchyni, která si snadno připravíte doma. Kanál odebírá více než 77 tisíc uživatelů.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.