Recept na zajímavý jablečný koláč.
Jablečný koláč – recept / koláž: My, foto: instagram.com/dari.buuulvsk/ screenshot
Sezóna jablečných koláčů už začíná, a tak je nejvyšší čas připravit si ho podle tohoto receptu. Koláč je uvnitř vlhký a zvenku křupavý a karamelizovaná jablka spolu skvěle chutnají. Co může být lepšího než kousek voňavého koláče s šálkem čaje v sychravém podzimním dni?
Mimochodem, pokud máte hnědý cukr, určitě ho použijte jak do těsta, tak do náplně, koláč pak bude mít krásnou karamelovou barvu a ovlivní to i chuť, uvádí My s odkazem na dari.buuulvsk.
Jablečný koláč – recept
Náplň:
- 5 velkých jablek
- šťáva z poloviny citronu
- 60 g hnědého cukru
- 50 g másla
- 2 lžičky skořice
Na těsto:
- 190 g másla (pokojová teplota)
- 180 g hnědého cukru
- 2 vejce
- 300 g mouky
- 15 g vanilkového cukru
- 10 g prášku do pečiva
- špetka soli
Jablka oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na malé kostičky.
Jablka vložte do hluboké pánve, přidejte cukr, skořici a máslo, vše promíchejte a na mírném ohni asi 5 minut poduste.
Na těsto v míse smícháme máslo, cukr, vanilkový cukr, vejce a vše vyšleháme do nadýchané hmoty.
Přidejte prosátou mouku a prášek do pečiva a promíchejte.
Pečicí formu vyložte pergamenem a rozprostřete do ní těsto.
Do těsta udělejte důlky a přidejte jablka.
Pečeme při 180 stupních 30-35 minut, koláč necháme mírně vychladnout a můžeme podávat.
Dobrou chuť!
Podívejte se na video o přípravě jablečného koláče:
O osobě: dari.buuulvsk
dari.buuulvsk je populární ukrajinská kuchařská blogerka na sociální síti Instagram. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje zajímavé recepty znamenitých jídel. K odběru dari.buuulvsk se přihlásilo více než 3 tisíce uživatelů Instagramu.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.