Meloun lze zmrazit, ale je třeba dodržet několik důležitých pravidel.
Jak zmrazit meloun / Koláž: My, foto: pixabay.com, pexels.com
Naučíte se:
- Může se meloun zmrazit
- Co můžete uvařit ze zmrazeného melounu
Mražení je skvělý způsob, jak uchovat ovoce a zeleninu na zimu. Tímto způsobem si maximálně zachovají všechny vitamíny a minerály. Navíc není třeba vynakládat čas a úsilí na konzervování. Dříve My řekl, jak nasolit melouny na zimu. Podrobněji se dočtete v materiálu: Křupavé melouny na zimu: neuvěřitelně jednoduchý recept krok za krokem. Nyní se s vámi podělíme o další recept, který vám poskytne chuť léta v chladném zimním období.
Konkrétně se dozvíte, jak zamrazit meloun a jak ho následně použít.
Jak píše Simply Recipes, meloun můžete zmrazit, ale musíte dodržet několik klíčových kroků a zmrazené ovoce použít ke specifickým účelům.
Pro zmrazení je vhodné vybírat melouny bez pecek, abyste se před a po zmrazení nemuseli zabývat semínky, ale v zásadě se hodí jakýkoli meloun.
Nejprve odřízněte zelenou slupku a bílou dužinu a růžovou část nakrájejte na kostky o velikosti asi 2,5 cm. Jeden nebo dva velké plechy vyložte pergamenovým papírem a kostky rozmístěte v malé vzdálenosti od sebe, aby se nedotýkaly. Nechte zmrazit alespoň jednu hodinu, ideálně dvě až tři hodiny.
Po zmražení kostky přendejte do zipového sáčku do mrazničky, odvzdušněte je a skladujte až měsíc.
Důležitá rada! Nezamrazujte meloun vcelku nebo ve velkých kusech. Zmrazený meloun by se měl používat ještě zmrzlý, takže když ho necháte nakrájený na velké kusy, bude se s ním špatně pracovat.
Jak používat mražený meloun
Protože je meloun tvořen převážně vodou, při rozmrazování jí většinu ztratí, což způsobí, že se ovoce stane sypkým.Proto se důrazně nedoporučuje rozmrazovat zmražený meloun.
Naštěstí je mražený meloun velmi chutný. Stačí sníst několik plátků mraženého melounu najednou. Má podobnou strukturu jako ovocný led a neobsahuje žádný cukr ani barviva.
Jak připravit melounovou granitu
Melounovou granitu můžete připravit ze zmrazených produktů. Za tímto účelem vložte meloun do kuchyňského robotu a několikrát jej rozšlehejte, aby se kostky rozpadly, a poté je seškrábněte ze stěn. Pokračujte v sekání melounu, dokud nevznikne svěží růžový prášek.
Granitu ihned podávejte. Dezert můžete pokapat kondenzovaným mlékem nebo posypat směsí chilli, soli a cukru.
Zajímavost: „granita“ je druh polozmrzlého ovocného ledu s cukrem. Je podobný sorbetu, ale má hustší strukturu. Dezert pochází ze Sicílie, ale má arabské kořeny.
Melounová granita / Foto: pexels.com
Dříve My napsal, jak zmrazit čerstvé jahody, aby se nezměnily v obří rampouch.
Blogerka se také podělila o tipy, jak skladovat jahody v lednici, aby se na nich neobjevila plíseň.
O zdroji: Simply Recipes
Webové stránky Simply Recipes založila v roce 2003 Elise Bauerová jako rodinný blog s recepty. Zpočátku byl projekt způsobem, jak se zotavit z nemoci. Postupem času se rozrostl v jeden z nejoblíbenějších kuchařských webů s více než 3 000 vyzkoušenými recepty, návody a jídelními plány.
Simply Recipes má sledovanost přes 15 milionů návštěvníků měsíčně.
„Všechny naše recepty jsou vyvinuty profesionály, důkladně otestovány a navrženy pro skutečné domácí vaření, takže budou na vašem stole stejně chutné jako na našem. Naším hlavním cílem je sdílet recepty, které budete chtít vařit znovu a znovu,“ uvádí se na webu.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím kláves Ctrl+Enter informujte redakci.