Rajčatový protlak vydrží měsíce, pokud znáte jeden trik.
Jak skladovat rajčatový protlak v mrazáku / Koláž: My, foto: screenshoty z videa
Dozvíte se:
- Co dělat s rajčatovým protlakem, aby se nezkazil?
- Jak správně zmrazit rajčatový protlak
Rajčatový protlak je všestranný produkt, který lze přidávat do mnoha pokrmů. Nezřídka se však stává, že velká sklenice pasty zůstane v lednici nevyužitá a zkazí se.
Aby k tomu nedocházelo, naučil se My bezva mucholapku pro dlouhodobé skladování rajčatového protlaku. Na TikToku se o něj podělila Jekatěrina Mazurenko, hvězda 13. série Master Chef.
V jaké formě by se měl rajčatový protlak skladovat
Pokud rajčatový protlak obvykle nespotřebujete před datem spotřeby, můžete použít životně důležitý trik. Catherine radí, abyste ji jednoduše řádně zamrazili.
Za tímto účelem položte několik lžic rajčatového protlaku na pergamen a postupně jej přeložte. Poté pergamen s pastou vložte do sáčku s jezdcem a pošlete do mrazáku.
Následně lze zmrazený rajčatový protlak použít po částech do boršče, těstovin nebo jiných pokrmů.
Podívejte se na video o tom, jak dlouhodobě skladovat rajčatový protlak:
O osobě: Ekaterina Mazurenko
Ekaterina Mazurenko je kuchařská blogerka, hvězda 13. série pořadu Master Chef, známá spíše jako Káťa Rybalka. Na sociálních sítích se Ekaterina dělí o recepty na chutné pokrmy. Její blog na Instagramu sleduje více než 225 000 uživatelů.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím kláves Ctrl+Enter informujte redakci.