Tekutá zakysaná smetana není problém, protože vše lze rychle opravit.
Jak zahustit zakysanou smetanu / koláž: My, foto: depositphotos.com, screenshot z videa
Naučíte se:
- Proč je smetana ze zakysané smetany řídká
- Čím ji lze zahustit
Zakysaná smetana je velmi oblíbená smetana. Často se používá při pečení, protože je chutná a vzdušná. Někdy se však stane, že je smetana příliš tekutá a zdá se, že to nelze napravit.
My se rozhodl přijít na to, jak zakysanou smetanu zahustit.
Na světě docházejí makrely: odborníci poradili, čím nahradit ryby.
Proč zakysaná smetana nezahušťuje
Obvykle se tekutá smetana získá, pokud je zakysaná smetana příliš tekutá nebo má nízké procento tuku. Hustotu ovlivňuje také teplota surovin a rychlost šlehání.
Co můžete přidat do dortového krému pro jeho zahuštění
Existuje několik přísad, které mohou pomoci krém zahustit. Například:
- Želatina. Jedná se o oblíbené zahušťovadlo. Měla by se zalít vodou, nechat 10-15 minut odstát, poté rozpustit a přidat do krému.
- Kukuřičný nebo bramborový škrob. Zřeďte ho v troše vody a mírně povařte, dokud nezhoustne, pak ho vmíchejte do zakysané smetany.
- Sušené mléko nebo sušená smetana. Tyto přísady dodají krému hustou a bohatou mléčnou chuť. Na jednu dávku krému stačí dvě až tři polévkové lžíce.
- Máslo. Díky němu bude krém hustší. Hlavní je, aby máslo bylo měkké, nikoliv rozpuštěné.
Jak vyrobit hustou zakysanou smetanu
Autorka kanálu Cooking Deliciously na YouTube se podělila o recept na zakysanou smetanu, která se neroztírá.
Podle ní k tomu stačí zakysaná smetana s 15% obsahem tuku, moučkový cukr a vanilin.
Hlavním tajemstvím je vložit zakysanou smetanu do gázy, zavázat ji a zavěsit nad hluboký talíř. Tímto způsobem se ze zakysané smetany uvolní přebytečná tekutina. Nejlepší je nechat zakysanou smetanu 5 hodin v chladničce.
Jak nahradit máslo / Infografika: My
Poté můžete přidat vanilin, moučkový cukr a ušlehat zakysanou smetanu.
Žena také upozornila, že byste neměli šlehat dlouho, protože zakysaná smetana může být přešlehaná a krém se nepovede.
Recept na hustou zakysanou smetanu – video:
O zdroji: kanál Cooking Deliciously na YouTube
Cooking Vkusno je ukrajinskojazyčný kanál na YouTube. Autorka kanálu uvádí, že ráda vaří, a proto se dělí o své recepty. Tento kanál si již objednalo více než 14 tisíc uživatelů.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.