Jak zahustit zakysanou smetanu: malé tajemství, které zachrání celý pokrm

Tekutá zakysaná smetana není problém, protože vše lze rychle opravit.

Jak zahustit zakysanou smetanu / koláž: My, foto: depositphotos.com, screenshot z videa

Naučíte se:

  • Proč je smetana ze zakysané smetany řídká
  • Čím ji lze zahustit

Zakysaná smetana je velmi oblíbená smetana. Často se používá při pečení, protože je chutná a vzdušná. Někdy se však stane, že je smetana příliš tekutá a zdá se, že to nelze napravit.

My se rozhodl přijít na to, jak zakysanou smetanu zahustit.

Na světě docházejí makrely: odborníci poradili, čím nahradit ryby.

Proč zakysaná smetana nezahušťuje

Obvykle se tekutá smetana získá, pokud je zakysaná smetana příliš tekutá nebo má nízké procento tuku. Hustotu ovlivňuje také teplota surovin a rychlost šlehání.

Co můžete přidat do dortového krému pro jeho zahuštění

Existuje několik přísad, které mohou pomoci krém zahustit. Například:

  • Želatina. Jedná se o oblíbené zahušťovadlo. Měla by se zalít vodou, nechat 10-15 minut odstát, poté rozpustit a přidat do krému.
  • Kukuřičný nebo bramborový škrob. Zřeďte ho v troše vody a mírně povařte, dokud nezhoustne, pak ho vmíchejte do zakysané smetany.
  • Sušené mléko nebo sušená smetana. Tyto přísady dodají krému hustou a bohatou mléčnou chuť. Na jednu dávku krému stačí dvě až tři polévkové lžíce.
  • Máslo. Díky němu bude krém hustší. Hlavní je, aby máslo bylo měkké, nikoliv rozpuštěné.

Jak vyrobit hustou zakysanou smetanu

Autorka kanálu Cooking Deliciously na YouTube se podělila o recept na zakysanou smetanu, která se neroztírá.

Podle ní k tomu stačí zakysaná smetana s 15% obsahem tuku, moučkový cukr a vanilin.

Hlavním tajemstvím je vložit zakysanou smetanu do gázy, zavázat ji a zavěsit nad hluboký talíř. Tímto způsobem se ze zakysané smetany uvolní přebytečná tekutina. Nejlepší je nechat zakysanou smetanu 5 hodin v chladničce.

Jak nahradit máslo / Infografika: My

Poté můžete přidat vanilin, moučkový cukr a ušlehat zakysanou smetanu.

Žena také upozornila, že byste neměli šlehat dlouho, protože zakysaná smetana může být přešlehaná a krém se nepovede.

Recept na hustou zakysanou smetanu – video:

O zdroji: kanál Cooking Deliciously na YouTube

Cooking Vkusno je ukrajinskojazyčný kanál na YouTube. Autorka kanálu uvádí, že ráda vaří, a proto se dělí o své recepty. Tento kanál si již objednalo více než 14 tisíc uživatelů.

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
TJ Sokol Tovačov - Průvodce domácím komfortem