Na draniki nepoužívám struhadlo: „líný“ recept za 10 minut bez nervů.

Rychlé, bezproblémové palačinky připravíte bez strouhání – nejobtížnějšího kroku v receptu.

Jak nastrouhat brambory na dražánky bez struhadla / depositphotos.com

Draniki patří k těm pokrmům, které se příjemně jedí, ale nepříjemně vaří. Dlouho strouhat brambory – záležitost to není nejzajímavější. A pokud je cibulka malá a je jich hodně, proces se mění v mučení.

Naštěstí existuje způsob, jak si recept výrazně zjednodušit. Když budete vědět, jak udělat palačinky, pokud nemáte struhadlo, bude pro vás vaření radost. A tento trik ovlivní chuť jen k lepšímu. Takové deruny se ukáží být obzvlášť jemné.

Rychlé líné palačinky

Místo strouhání brambor používáme mixér nebo kuchyňský robot, ale nejpohodlnější je mlýnek na maso. Kromě hlavní suroviny můžeme přidat další zeleninu (mrkev, cuketu, červenou řepu) nebo mleté maso, čímž snadno vytvoříme nové varianty pokrmu. Mletí nezabere více než 10 minut a dalších 10 minut stačí na smažení, zejména pokud děláte malé množství.

Užíváme tyto produkty:

  • kilo brambor;
  • velká cibule;
  • vejce;
  • lžíce mouky;
  • slunečnicový olej;
  • sůl, pepř, koření dle vlastního uvážení.

Brambory a cibuli omyjeme, oloupeme a nakrájíme na libovolně velké kousky. Základ na dražánky protlačíme přes mlýnek na maso. Pokud chcete získat drobivou strukturu, projděte jednou přes hrubé síto. Pro křehké a homogenní výrobky melte dvakrát.

Pokud bulba získala šťávu a pustila hodně šťávy, pak přebytečnou tekutinu slijte přes síto. Poté do bramborové směsi přidejte sůl, koření, vejce a lžíci mouky. Vše rychle promíchejte, než směs zvětrá. Mouky můžete použít více – pokud výrobky vůbec nedrží tvar, přidejte další lžíci.

Na silně rozpálenou pánev nalijte několik lžic oleje a vlijte do něj těsto. Draniky bez struhadla smažte 2-3 minuty z obou stran na prudkém ohni. Hotovou svačinu je vhodné položit na papírové ubrousky, aby se do ní vsákl zbytečný tuk.

Drankiáda je nejlepší jídlo na světě, které si můžete dopřát:

K deraunům se doporučuje podávat zakysanou smetanu, škvarky nebo houby, ale jsou velmi chutné i samotné. V případě potřeby můžete těsto na dřeně zmrazit a vyrobit si tak domácí polotovar.

Již dříve jsme psali, jak připravit úžasné dýňové draniky, dokud trvá dýňová sezóna. Chutnají stejně dobře jako ty bramborové.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
TJ Sokol Tovačov - Průvodce domácím komfortem