Bramborová kaše bude vzdušná a křehká, pokud ji místo ve vodě uvaříte ve speciálním vývaru.
Jak moc vařit brambory na bramborovou kaši / depositphotos.com
Pro mnoho rodin jsou bramborové kaše oblíbenou přílohou. Postup její přípravy se zdá být nekomplikovaný, ale ve skutečnosti má několik tajemství. Většina kuchařů se snaží vylepšit chuť pokrmu již po uvaření brambor. My však doporučujeme změnit přístup k vaření této zeleniny.
Nejlepší radou, jak správně uvařit brambory, je vynechat vodu. Místo toho si připravte pikantní vývar a ucítíte, jak se chuť pokrmu změnila k lepšímu.
Jak na bramborovou kaši
O jemnosti přípravy dokonalé přílohy se podělila publikace Express. Aby byly brambory krémové, křehké a chutné, doporučuje se vařit hlízy v hrnci. kuřecím vývarem. Pro bohatší chuť je vhodné přidat do hrnce také několik druhů koření. Bramborová kaše připravená podle tohoto receptu není nikdy mdlá. Zelenina do sebe totiž absorbuje lahodnou chuť vývaru.
Podrobný seznam ingrediencí je následující:
- pět velkých brambor;
- jedna cibule;
- pět set mililitrů vývaru nebo dvě kostky kuřecího masa;
- padesát mililitrů mléka;
- dvě lžíce másla;
- jeden bobkový list.
Brambory omyjte, oloupejte a nakrájejte na stejná kolečka. Vložíme je do vychladlého vývaru. Přidáme bobkový list a cibuli nakrájenou na půlkolečka, zapneme na mírný oheň. Nevařte na silném ohni, jinak se hlízy uvaří nerovnoměrně.
Ukazatel, jak dlouho vařit brambory, závisí na odrůdě, ale průměr je 25 minut. Pokud se kousek snadno rozmělní vidličkou, je hotový. Pak je třeba vodu scedit, odstranit bobkový list a cibuli a hrnec na 5 minut přikrýt utěrkou.
Do ještě horkých brambor nalijte rozpuštěné máslo a horké mléko. Zahřátí tekutiny je důležité pro krémovou chuť. Nyní můžete směs podle chuti okořenit a rozmačkat na hladkou kaši.
Když víte, jak vařit brambory na kaši, můžete tento základní postup doplnit. Například místo masového vývaru použijte zeleninový vývar a mléko nahraďte smetanou. Nebojte se při hledání ideálu experimentovat.
Aby byl pokrm chutný, je důležitý nejen způsob přípravy, ale také rozmanitost zeleniny. Již dříve jsme vám prozradili, která odrůda brambor je na bramborovou kaši nejchutnější.