Recept na lahodné nakládané zelí.
Nakládané zelí / koláž: My, foto: depositphotos.com/
Nabízíme vám uvařit zelí ne s jednoduchou marinádou, ale za tepla. Ukáže se, že je velmi chutné a takové zelí lze podávat nejen jako salát, ale také použít do různých pokrmů.
Mimochodem, do marinády můžete přidat své oblíbené koření, uvádí My s odkazem na valway_ka.
Jednoduché, jak to jen jde: Úžasný salát s kuřecím masem za pár minut.
Nakládané zelí – recept
- Ingredience na 1 kg zelí:
- 1 -2 papriky
- 1-2 mrkve
- 3-4 stroužky česneku
- Marináda:
- 0,5 litru vody
- 100 ml 9% octa
- 100 ml rostlinného oleje
- 1 polévková lžíce soli
- 3 lžíce cukru
- 2-3 bobkové listy
- 3-4 hřebíčky
- Pepřový hrášek
Zelí a ostatní zeleninu nakrouhejte a vše jemně promíchejte.
Na marinádu smíchejte všechny ingredience a přiveďte k varu.
Horkou marinádou zalijte zeleninu a nechte ji 2-4 hodiny při pokojové teplotě.
Nyní zelí s marinádou pošlete do nádoby a uložte do lednice.
Dobrou chuť!
Podívejte se na video, jak připravit nakládané zelí:
O osobě: valway_ka
valway_ka je populární ukrajinská kuchařská blogerka na sociální síti Instagram. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje exkluzivní recepty vynikajících pokrmů. K odběru valway_ka se přihlásilo více než 86 tisíc uživatelů sociální sítě.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.