Od turecké se neliší: snadný recept na domácí baklavu za 15 minut

Pět jednoduchých ingrediencí, které najdete doma a ze kterých připravíte neuvěřitelně chutnou baklavu.

Rychlý recept na baklavu / Koláž: My, foto: pixabay, screenshot z videa

Mnoho lidí si léto spojuje s lahodnou vařenou kukuřicí a medovou baklavou. Jestliže uvařit si doma kukuřici je snadné, připravit baklavu na první pohled tak snadné není.

Elegantní předkrm, který se stane hvězdou stolu: Rychlý recept na chutné lilky.

My se však naučil recept na baklavu, kterou lze opravdu připravit za pouhých 15 minut a přitom nedopadne o nic hůře než turecká. Na TikToku o něm vyprávěla ukrajinská blogerka Anna Skiba.

Domácí baklava – recept

Ingredience:

  • Cukr 100 g
  • Máslo
  • Ořechy
  • Med 2-3 polévkové lžíce
  • Těsto Filo 400 g

Nejprve rozpusťte máslo a potřete jím zdvojené filo těsto. Poté na máslo nasypte ořechy. Pokud jste alergičtí, můžete místo nich použít kokosové hobliny.

Dalším krokem je vyválení těsta do trubičky a jeho stlačení dovnitř. Hotovou baklavu vložte do hluboké formy vymazané máslem. Vrchní část těsta se také vymaže máslem a poté se pošle na 20 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia.

Zatímco se baklava peče, můžeme si připravit cukrový sirup. V hrnci smícháme 100 mililitrů vody, 100 gramů cukru a 2-3 lžíce medu, poté dáme vařit, dokud se všechny ingredience zcela nerozpustí.

Posledním krokem je zalití baklavy sirupem a odstavení na 5 hodin, aby se rozležel.

Dobrou chuť!

Podívejte se na video, jak si doma připravit lahodnou baklavu:

O osobě: Anna Skiba

Anna Skiba je ukrajinská bloggerka, která má na TikToku předplacený milion uživatelů. Blogerka sdílí svůj život na sociálních sítích a také zajímavé recepty a flyhacky.

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
TJ Sokol Tovačov - Průvodce domácím komfortem