Pět jednoduchých ingrediencí, které najdete doma a ze kterých připravíte neuvěřitelně chutnou baklavu.
Rychlý recept na baklavu / Koláž: My, foto: pixabay, screenshot z videa
Mnoho lidí si léto spojuje s lahodnou vařenou kukuřicí a medovou baklavou. Jestliže uvařit si doma kukuřici je snadné, připravit baklavu na první pohled tak snadné není.
Elegantní předkrm, který se stane hvězdou stolu: Rychlý recept na chutné lilky.
My se však naučil recept na baklavu, kterou lze opravdu připravit za pouhých 15 minut a přitom nedopadne o nic hůře než turecká. Na TikToku o něm vyprávěla ukrajinská blogerka Anna Skiba.
Domácí baklava – recept
Ingredience:
- Cukr 100 g
- Máslo
- Ořechy
- Med 2-3 polévkové lžíce
- Těsto Filo 400 g
Nejprve rozpusťte máslo a potřete jím zdvojené filo těsto. Poté na máslo nasypte ořechy. Pokud jste alergičtí, můžete místo nich použít kokosové hobliny.
Dalším krokem je vyválení těsta do trubičky a jeho stlačení dovnitř. Hotovou baklavu vložte do hluboké formy vymazané máslem. Vrchní část těsta se také vymaže máslem a poté se pošle na 20 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia.
Zatímco se baklava peče, můžeme si připravit cukrový sirup. V hrnci smícháme 100 mililitrů vody, 100 gramů cukru a 2-3 lžíce medu, poté dáme vařit, dokud se všechny ingredience zcela nerozpustí.
Posledním krokem je zalití baklavy sirupem a odstavení na 5 hodin, aby se rozležel.
Dobrou chuť!
Podívejte se na video, jak si doma připravit lahodnou baklavu:
O osobě: Anna Skiba
Anna Skiba je ukrajinská bloggerka, která má na TikToku předplacený milion uživatelů. Blogerka sdílí svůj život na sociálních sítích a také zajímavé recepty a flyhacky.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.