Kečup se připravuje velmi jednoduše.
Recept na domácí kečup / Kolage: My, foto depositphotos.com, pixabay
Sezóna rajčat je v plném proudu. Na trhu, v supermarketech nebo na vlastním záhonku už „vyhlížejí“ krásná červená rajčata. Z oblíbené zeleniny si můžete vyrobit domácí kečup, který si chuťově nebude s kečupem z obchodu v ničem nezadat, a výhod bude mít mnohem více. My zjistil, že takovou omáčku lze uzavřít do sklenic a uskladnit na zimu.
Recept na domácí kečup byl sdílen na instagramové stránce @treskablog.
Budete potřebovat:
- rajčata – 4 kg;
- cibule – 500 g;
- cukr – 300 g;
- jablečný ocet – 100-150 ml;
- černý pepř hrášek – 1 lžička;
- nové koření – 1 lžička;
- hřebíček – 1 lžička;
- mletá skořice – 1 lžička;
- bobkový list – 10 ks;
- mořská sůl – 2 lžičky.
Nejprve rajčata dobře omyjte. Poté z rajčat sloupněte slupku, ale pokud je tenká, můžete ji nechat.
Rajčata přendejte do hrnce, přidejte nahrubo nakrájenou cibuli. Vařte na mírném ohni 30 minut.
Dále autor receptu doporučuje vzít gázu a vložit do ní všechno koření kromě skořice. Žena přidá skořici do rajčat spolu se solí.
Gázu s kořením vložíme do hrnce a vaříme ještě alespoň hodinu na vyšším než středním ohni. Nezapomeňte rajčata míchat.
Na konci se vyplatí vyjmout gázu s kořením, přidat cukr a ocet. Poté kečup nalijte do sterilizovaných sklenic.
Autor receptu dodává, že ze 4 kilogramů rajčat získáte asi 8 sklenic o objemu 200-250 ml.
Takový kečup je ideální pro přípravu různých pokrmů.
Dobrou chuť!
Další recepty:
O profilu: treskablog
treskablog je instagramový profil, který provozuje Daria, odbornice na rychlé a chutné jídlo. Žena dříve žila v Kyjevě, ale pak se přestěhovala na venkov a začala pěstovat vlastní zeleninu. Na jejím profilu najdete spoustu rychlých receptů a tipů na pěstování určitých plodin. Stránku odebírá 87 tisíc uživatelů.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.