Jdi na obsah Jdi na menu

XVI. VŠESOKOLSKÝ SLET 2018

7. 11. 2018

1.7. - 6. 7. 2018

V prvním červencovém týdnu, 1. - 6. 7. 2018, se v Praze uskutečnil XVI. Všesokolský Slet. Od předchozích sletů se v jednom momentu lišil – připomenuli jsme si i 100. výročí vzniku našeho novodobého státu a stal se tak součástí oficiálních celostátních oslav tohoto výročí. Stal se tak i holdem těm sokolským generacím a sokolům, kteří stáli u zrodu československých legií v době 1. světové války, bojovali v ní za vznik samostatného státu a krátce po jeho vzniku chránili se zbraní v ruce jeho území.

 

Letošního Sletu se zúčastnilo i deset cvičenek TJ Sokol Tovačov, které cvičily v rámci hromadné skladby s muži. Skladba se jmenovala „Gymnastický sen“ a jednalo se o pohybový příběh vystavěný na základě určitého děje a hudební předlohy. Cvičilo ji přibližně 450 cvičenců (z toho asi 150 mužů). Využily se netypické cvičební pomůcky pro co nejzajímavější pohybové vyžití cvičenců. Hudba byla tvořena sestřihem skladeb z nahrávek Rozhlasového Big Bandu Felixe Slováčka, které byly směřovány do oblasti swingu. Autory skladby byli Viléma Novotná, Iveta Holá a Jaroslav Sauer. S touto skladbou se také zúčastníme XVI. Světové Gymnaestrády v Dornbirnu (Rakousko) v červenci 2019.

 

Moc děkujeme za podporu TJ SOKOL Tovačov i všem rodinným příslušníkům a kamarádům, kteří nás přijeli podpořit až do Prahy na slávistický stadion Eden, kde se Slet konal. Všechna vystoupení byla velmi dojemná a my jsme si to se slzami v očích náležitě užily.

 

Za TJ Sokol Tovačov
Markéta Hajduková

 

Cvičenky zleva: Jitka Lehká, Lenka Vránová, Olga Pečenková, Iveta Grygarová, Marie Mlčůchová, Markéta Hajduková, Jarmila Křesťanová, Hana Cetkovská, Lenka Nováková, Veronika Indráková a dva cvičenci z Chomutova.

 

slet.jpg