Jdi na obsah Jdi na menu

Akce

Příspěvky

Pozvánka na akci: Pohodová sobota 2017

23. 10. 2017

pohodova_sobota_2017.jpg

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Akce

Úspěchy mladých atletů: Martin Kohn bral zlato, Milan Kyas stříbro

27. 5. 2017

atleti_small.jpgV sobotu 13. května 2017 se na fotbalovém stadionu TJ Spartak Přerov uskutečnilo okresní kolo atletického čtyřboje. Regionální soutěž pořádá pravidelně Česká asociace Sport pro všechny. Soutěží se v těchto disciplínách: skok daleký, hod míčkem (či granátem), sprint a běh vytrvalostní.

Letošní ročník reprezentovali z Tělovýchovné jednoty Sokol Tovačov pouze tři chlapci. I přes malý počet zúčastněných obsadili dva z nich stupně vítězů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Akce | Fotografie: Úspěchy mladých atletů | Komentářů: 2

Pozvánka na akci: Pohodová sobota

30. 10. 2016

Zveme všechny příznivce cvičení na další ročník Pohodové soboty, kterou pořádáme ve spolupráci s TJ Sokol Tovačov ve sportovní hale v Tovačově 12.11.2016 od 8,30 hodin.

Těšit se můžete nejen na tradiční a velmi oblíbený aerobic a břišní pekáč s Olgou, ale i na posilovací cvičení s TRX systémem. TRX závěsný systém je jednoznačně nejpopulárnější nářadí pro funkční trénink posledních let. Jedná se o novou dimenzi tréninku celého těla s jedním jediným nářadím. S pomocí TRX zapojujeme všechny svalové skupiny, dokonce i ty, o kterých nevíme, že je máme. TRX přináší skvělé výsledky.

Při cvičení musíme neustále držet rovnováhu, čímž se aktivuje především stabilizační systém trupu. TRX buduje svalovou sílu, rovnováhu, flexibilitu. Vyzkoušet také můžete i hasya jógu, nebo-li jógu smíchu. Jóga smíchu je jedinečný koncept cvičení, který je založen na vědecky ověřeném faktu, že se každý může smát bez důvodu, vtipu, humoru, komedie či jiných vnějších podmínek. Smích se vyvolá pomocí speciál­ních cviků zvaných "smíchocviky", která jsou založena na skupinové dynamice, očním kontaktu a dětské hravosti.

Samotný princip spočívá v tom, že lidské tělo není schopno rozlišit simulova­ný a spontánní smích. Dopady smíchu simulova­ného jsou proto naprosto stejné jako u spontánního. Lidská mysl je schopná tento rozdíl poznat, tělo však nikoli. Kombinací hlubokých dechových technik a speciálních cviků se smíchem dochází k okysličení těla a mozku, což vede k příjemným pocitům, zdraví a uvolnění.

Čeká na vás také ochutnávka kraniosakrální jógy. Možná se ptáte, co to vlastně kraniosakrální jóga je. Jde o soubor cvičení odrážejících nejmodernější výzkumy vědy, ale také zařazuje starobylé ásany ve spojitosti s dechem. Uvolňuje fascie a používá i pomůcku pro dosažení klidového bodu. Chcete se cítit skvěle, klidní a vyrovnaní, přijímat přítomný okamžik? Tak právě tuhle jógu můžete s námi zažít.

Celé dopoledne jsou pro vás připraveny i masáže zad a šíje zdarma a ukázka zajímavého tvoření s korálky s lektorkou Vercini. Náušničky, náramky i náhrdelníky budou pro vás připraveny i k zakoupení.

pohodova_sobota_2016.jpg

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Akce

Pozvánka na Tovačovské ráfek

15. 9. 2016

pozvanka_tovacovske_rafek.jpg

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Akce

Cvičení pro zdraví 2016-2017

15. 9. 2016

cviceni_pro_zdravi_2016_2017.jpg

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Akce

Bikování po okolí

16. 5. 2016

bikovani_po_okoli_2016.jpg

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Akce

Sportovní ples 2016

27. 2. 2016

pozvanka_na_sportovni_ples.jpg

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Akce

Další "Pohodová sobota" už klepe na dveře

3. 11. 2015

pohodova_sobota_14_11_2015.jpg

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Akce

Mladší žáci oddílu sportovních her si v Opatovicích vybojovali postup do krajského kola

20. 5. 2015

V sobotu 25. dubna se mladší žáci a žačky TJ Sokol Tovačov, oddílu sportovní hry, zúčastnili okresního kola Medvědí stezkou, které pořádalo Regionální centrum Sportu pro všechny ve sportovním areálu v Opatovicích. Celé akce se zúčastnilo přibližně 80 dětí všech věkových kategorií z celého okresu. Jednalo se o závod dvoučlenných hlídek v běhu v přírodě, překonávání překážek, děti musí znát tábornické dovednosti, orientovat se při práci s mapou, důležitá je znalost přírody, vlastivěda, zdravověda, orientace v terénu a azimut. Jde také o součinnost hlídek a jejich vzájemnou spolupráci a podporu.

Nejúspěšnějšími závodníky a postupujícími do krajského kola jsou Leo Nemrava a Michal Salva (ročník 2003, 2004), kteří se umístili na druhém místě v kategorii mladší žáci.

Za TJ Sokol Tovačov se dále zúčastnily Klára Vybíralová a Martina Janáčová, Eliška Večeřová a Lucie Orlová, Aneta Partyková a Tereza Kulhánková.

Fotky najdete ZDE

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Akce

Regionální autorská přehlídka pódiových skladeb

5. 4. 2015

pozvanka_podiove_skladby.jpg

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Akce